ATLETIEK INTERCLUB MANNEN GENTBRUGGE - Bert Misplon en Aaron Botterman helpen Gentse ploegen aan een goed resultaat

“Opdracht alvast volbracht”

“Opdracht alvast volbracht”

Bert Misplon nam twee van de drie hindernisnummers voor zijn rekening. Foto: DAVId VAN HECKE

Gent -

Twee Gentse teams mochten de interclub in de hoogste afdeling voor eigen volk afwerken in het Wouter Weylandstadion. KAAG, dat het slotnummer won, legde beslag op de achtste plaats. Racing Gent werd negende. De titel ging naar Excelsior Brussel.

De wedstrijd in Gentbrugge startte met het hamerslingeren. Hier was het uitkijken naar nationaal kampioen Remi Malengreaux, die donderdag in Sint-Niklaas zijn persoonlijk record naar 64,74 meter bracht. De Racinger liet er geen twijfel over bestaan en scoorde met een worp van 62,29 meter meteen het maximum van de punten. Dat werd hem even later nagedaan door teamgenoot Dylan Owusu, die de 400 meter horden in 51"33 zegevierend afwerkte. Sterke start dus. De derde Racing-zege kwam er haast vanzelfsprekend van Bashir Abdi, die de 5.000 meter in 14'02"29 afwerkte voor Simon Debognies en Dorian Boulvin.

Bert Misplon, een atleet die van vele markten thuis is, nam twee van de drie hindernisnummers voor zijn rekening. “Voor de 3.000 meter steeple train ik nog wel regelmatig, maar voor de 110 meter horden moest ik toch wel rekenen op mijn ervaring als twintigkamper.” Misplon voegde de daad bij het woord door in de steeple in 9'23"60 als derde te eindigen en zo nog belangrijke punten te pakken. “Aanvankelijk liep ik zelfs aan de leiding, maar het eerdere hordennummer liet zich duidelijk in mijn benen gevoelen. Op dat ogenblik hadden we alle punten broodnodig, vandaar. Op een bepaald ogenblik stonden we voorlaatste, maar gelukkig konden we in de slotnummers nog scherp uithalen. Opdracht volbracht dus.”

Het team van KAAG, dat als achtste eindigde, zorgde wel voor de regelmaat door heel wat ereplaatsen in de wacht te slepen. Zo werd Aaron Botterman vierde in zijn geliefkoosde discipline. In de 800 meter liet hij 1'49"38 optekenen. Een vierde plaats werd het onder meer ook voor Bram Charle, die met de polsstok over 4,60 meter wipte, en hinkstapspringer Yves Pausenberger.

Maar KAAG zorgde nog uiteindelijk nog voor de klap op de vuurpijl door het slotnummer, de aflossing 4 x 400 meter, te winnen. Een mooie afsluiter.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio