Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Anita Dekkers: “Vanavond kondig ik aan dat ik onafhankelijke word.Mark dreesen

Na Overpelt en provinciaal: weer drie

N-VA’ers weg

Ex-lijsttrekster N-VA stapt op en richt nieuwe partij op

Dilsen-Stokkem

Na de provinciale malaise rommelt het nu ook binnen N-VA Dilsen-Stokkem. Afgelopen weekend heeft gemeenteraadslid (en lijsttrekker in 2012) Anita Dekkers bekendgemaakt dat ze op 14 oktober met een nieuwe lijst naar de kiezer trekt. “Ik kondig vanavond aan dat ik vanaf nu als onafhankelijke zetel, net als twee collega’s in de OCMW-raad”, zegt ze. “Ambities botsen met het groepsverhaal”, klinkt N-VA-voorzitter Dirk Slaets.

Ook in Dilsen-Stokkem stapt kopstuk uit N-VA. TVL

Met Anita Dekkers als lijstaanvoerder voor N-VA behaalde de partij bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen vier zetels. Sinds 2012 maken ze deel uit van de oppositie. “Zestien jaar geleden werd N-VA opgericht, maar er is een echtscheiding binnen het bestuur gekomen”, zegt Anita Dekkers.

“Bij de aanvang van de gemeenteraad vanavond zal ik aankondigen dat ik in de toekomst als onafhankelijke zal zetelen. Net als de twee N-VA-leden in de OCMW-raad, Pierre Gielen en Moniek Demollin. De reden? Een andere visie in de partij. Er zijn woorden gevallen en hier en daar is er ook wat servies gesneuveld”, klinkt Dekkers.

Dorpsstraat

Samen met Gielen en Demollin wil ze er op 14 oktober staan met een nieuwe partij: ‘Voor U’. We hebben in Dilsen-Stokkem een ‘Dorpsstraat’ om voor te zorgen en geen ‘Wetstraat’. Dat geeft ons een zekere vrijheid en ongebondenheid. We willen in onze stad graag een spaarpot opbouwen op financieel vlak, zorgen voor betaalbaar wonen voor jonge mensen, camera’s voor veiligheid, een verdere uitbouw van de bedrijventerreinen, een nieuwe stedelijke website en een doelgericht infoblad. Ook onderwijs vinden we belangrijk.”

De partij start vanaf vandaag met een website: www.vooru.vlaanderen en Facebookpagina: Voor U.

Geschrapt

“We hebben het lidmaatschap van de drie mandatarissen geschrapt”, reageert N-VA-afdelingsvoorzitter Dirk Slaets. “Door onafhankelijk te gaan zetelen, zetten ze zich uit de N-VA. We hadden liever gezien dat ze hun mandaten zouden teruggeven aan de partij, maar dat was ijdele hoop. De lijstvorming zit hier natuurlijk voor veel tussen. We werken volop aan ons programma, dat nieuwe accenten wil leggen voor onze stad. Ondertussen zijn we ook onze lijst aan het samenstellen. Daarbij botsen torenhoge ambities wel eens met het groepsverband.”

Het beste van Enkel voor abonnees