Recordopkomst voor de Tuindagen: "Een combinatie van elementen die uitzonderlijk is"

Recordopkomst voor de Tuindagen: "Een combinatie van elementen die uitzonderlijk is"

Foto: Lut Laureys

Lochristi - 25 139 mensen die op drie dagen het Park van Beervelde aandoen, het is niet niks. Ze moeten er eerst en vooral geraken, tot op een paar honderd meter voor de ingang, er op hun wenken bediend worden, comfortabel een dag kunnen doorbrengen, en daarna 's avonds nog vlot naar huis terugkeren. "Een noodzakelijk kwaad", hoorden we een politieagent per fiets vrijdag zeggen. Organisator Renaud de Kerchove blikt met ons terug op 'zijn' Tuindagen. "Doodmoe ben ik, maar maandag begin ik alweer aan de toekomst te werken."

"Aan de cijfers merk je meteen hoe belangrijk de weersomstandigheden zijn. En daar hebben we meestal heel veel geluk mee, dat weet iedereen", analyseert Renaud. "We hadden mooi weer tijdens de opbouw, het was super mooi vrijdag, en niet té warm. Zaterdag was het opnieuw zonnig en warm, en op de slotdag was het tien graden frisser, maar het regende niet. Terwijl het op andere plaatsen water goot. Maar er is veel meer: als er vrijdag een brugdag is, en de weerman zegt dat het zondag gaat regenen, dan komen er wel heel veel mensen naar Beervelde afgezakt die dag."

"Elfduizend mensen op het domein ontvangen is echt geen probleem. Mijn 230 exposanten hebben die dag dan ook erg goed gewerkt, hoor ik. De opvang op de parkeerweiden leverde ook geen ellende op, maar ik geef toe dat ik de drukte op de Beerveldse Baan en de verkeersinformatie over files op de E17 door de Tuindagen liever niet heb. Gelukkig is het door de redenen hierboven vermeld een combinatie van elementen geworden die uitzonderlijk is. We hadden nu ook de aanleg van de fietspaden in de Pauwstraat, waardoor een belangrijke alternatieve route weggevallen is. Dat kan alleen maar beteren na de werken."

"In het park is alles wel vlot verlopen, zowel voor exposanten als toeschouwers. Mede door het thema "Hauts-de-France" heb ik heel veel Fransen gehoord en gezien op die drie dagen. De inbreng van de reuzen uit Noord-Frankrijk zorgde voor meer authenticiteit, het werd zeker geapprecieerd. En een heel belangrijke factor: mijn erg bekwame team waarover ik beschik. Mensen die stuk voor stuk hun verantwoordelijkheid ten volle nemen, en op elkaar zijn ingespeeld. Een mooie groep, waarvan ik hoop dat ik die nog enkele jaren  kan behouden. In dat verband wil ik zeggen dat mijn hoofdtuinman Patrick Aelvoet aan zijn laatste jaar begint. Wel, morgen (maandag, nvdr.) beginnen wij al te zoeken naar iemand die onmiddellijk in dienst zou mogen komen om zijn werk te leren en later over te nemen. Om maar te zeggen dat het nooit ophoudt. Op naar de volgende editie op 12, 13 en 14 oktober. "Reinaert" is dan het thema."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio