Food

Belgische kok grijpt naast titel van beste jonge chef ter wereld

Belgische kok grijpt naast titel van beste jonge chef ter wereld

Frederic Chastro en Adriana Zafiris van Soma. Foto: Facebook Soma

De Belgische kok Frederic Chastro is niet als winnaar uit de bus gekomen van de S. Pellegrino Young Chef 2018, een internationale zoektocht naar jong culinair talent. Die eer ging naar de Japanner Yasuhiro Fujio.

Toch een domper voor Frederic Chastro en zijn mentor Peter Goossens toen bleek dat niet de Belgische kandidaat, maar wel de Japanner Yasuhiro Fujio zich een jaar lang de beste jonge chef ter wereld mag noemen. Die laatste maakte uiteindelijk het meeste indruk op de zevenkoppige jury die uit Dominique Crenn, Brett Graham, Annie Feolde, Virgilio Martinez, Margarita Fores, Paul Pairet en Ana Ros bestond en daarmee opvallend vrouwelijk kleurde. Dat deed hij met zijn gerecht 'Across the Sea' dat ayu in de kijker zette, een Japanse riviervissoort die amper drie maanden per jaar te verkrijgen is.

Toch mag Chastro trots zijn op zijn parcours. Hij raakte samen met nog 20 andere jonge koks onder de 30 in de finale en dat terwijl er zich 2.000 kandidaten hadden ingeschreven voor de competitie. Bovendien mag hij zich in 2018 sowieso al de beste jonge chef van de Benelux noemen. 

De kok met Frans-Colombiaanse roots heeft sinds juni 2017 zijn eigen restaurant Soma in Antwerpen, dat hij uitbaat met zijn vriendin en medechef Adriana Zafiris. Het koppel werd door restaurantgids Gault&Millau eerder al uitgeropen tot 'Jeunes Talents'.

 

Een bericht gedeeld door 7canibales (@7canibales) op

 

Corrigeer