Celebs

Benedict Cumberbatch wil alleen nog acteren onder deze voorwaarde

Benedict Cumberbatch wil alleen nog acteren onder deze voorwaarde

Foto: Isopix

Benedict Cumberbatch heeft in een interview laten weten dat hij in de toekomst enkel nog rollen zal aanvaarden als zijn vrouwelijke tegenspeler evenveel salaris opstrijkt als hem. In Hollywood worden actrices vaak nog stukken minder betaald dan de acteurs, iets waar steeds meer opstand tegen komt.

Op de rode loper in Cannes verzamelde juryvoorzitter Cate Blanchett 81 andere actrices en regisseuses voor een stil protest tegen de heersende ongelijkheid in de filmindustrie. Een van de punten die ze er aankaartten, was de inkomensongelijkheid. Zo verdienen heel wat actrices nog steeds stukken minder dan hun mannelijke tegenspelers. Ook Benedict Cumberbatch sluit zich nu bij dat protest aan en laat weten dat hij niet langer in films te zien zal zijn die actrices niet gelijk behandelen.

Volgens Cumberbatch kun je dat eenvoudig aanpakken. "Gelijke salarissen en gelijke behandeling zijn de centrale principes van het feminisme. Kijk naar je loon en vraag rond wat de vrouwen betaald krijgen. Als ze niet hetzelfde salaris ontvangen als de mannen, moet je zeggen dat je niet meewerkt", zei de Engelse acteur, die onder meer bekend is van onder meer 'Sherlock Holmes' en 'Avengers: Infinity War', in een interview met Radio Times.

Helft van publiek

Daarnaast geeft hij ook aan dat hij nog op een ander vlak een inspanning wil leveren. Zo wordt de volgende productie van zijn eigen bedrijfje SunnyMarch een film over het moederschap en dat door de ogen van een vrouw. "Ik verbind met plezier mijn naam aan iets als we op die manier investeerders kunnen lokken voor deze projecten van vrouwen. We willen in de toekomst ook meer van dit soort projecten doen, de helft van het publiek bestaat namelijk uit vrouwen." 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees