Parket onderzoekt kippenbedrijf uit Heist-op-den-Berg voor fiscale fraude

Heist-op-den-Berg -

Het Antwerpse parket bevestigt maandag dat er een fraudeonderzoek loopt naar een groothandel en uitsnijderij in kippenvlees, gevogelte en wildproducten in Heist-op-den-Berg. Er zijn twee verdachten aangehouden, maar voorlopig worden zij enkel verdacht van fiscale en gemeenrechtelijke inbreuken. Uitspraken over eventuele inbreuken op de wetgeving rond de voedselveiligheid zijn voorbarig, benadrukt het parket.

Zaterdag en zondag vonden er huiszoekingen en verhoren plaats in het bedrijf en bij de zaakvoerders thuis. Een man van 47 jaar en zijn partner van 37 jaar werden vervolgens aangehouden op verdenking van informaticafraude, fiscale valsheden en gesjoemel met de BTW-aangifte.

“Er zijn ernstige aanwijzingen dat het softwaresysteem waarmee het bedrijf facturen en leveringsbonnen genereerde, misbruikt werd zodat lagere hoeveelheden vleeswaren op de bonnen vermeld werden dan de werkelijk geleverde hoeveelheden”, stelt het parket maandag. “Over eventuele inbreuken op de wetgeving rond de voedselveiligheid wordt nog volop onderzoek gevoerd.”

Het parket laat wel nog weten bijzonder zwaar te tillen aan fraudemechanismen die de voedselketen en de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio