Jonge fietser krijgt klappen voor openstaande schuld

Jonge fietser krijgt klappen voor openstaande schuld

Archiefbeeld. Foto: Yorick Jansens

Herentals -

Lorenz T. (20) en Kevin R. (20) riskeren elk een jaar cel voor een gewelddadige afpersing van een minderjarige jongen in februari 2016 in Herentals. Het slachtoffer werd enkele keren geslagen en gestampt en moest enkele persoonlijke spullen afgeven.

Het duo moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden. Op 25 februari 2016 reden ze in hun auto een jonge fietser, op dat moment nog minderjarig, klem in Herentals. “De beklaagden bedreigden de fietser en gaven hem ook slaag en stampen”, zei openbare aanklager Wim Smets. “De jongen was een klein geldbedrag schuldig aan Lorenz T. en hij moest daarom iets in de plaats geven.”

Het slachtoffer moest onder meer zijn identiteits- en studentenkaart en gsm afgeven. De aanklager vroeg voor elk van hen een celstraf van een jaar. Kevin R. riskeert daarbovenop nog eens 18 maanden cel voor de handel en het bezit van drugs en het bezit van verboden wapens.

Volgens de verdediging hebben de twintigers de fietser niet toegetakeld. “Ze wilden hem enkel doen schrikken. Mijn cliënt heeft hem een duwtje gegeven”, pleitte de advocate van Lorenz T. Zij vroeg om de jongeman te veroordelen tot een werkstraf. De raadsman van Kevin R. ging voor een autonome probatiestraf. “Hij verdiende te weinig en ging daarom drugs verkopen. Intussen heeft hij wel werk en leeft hij zijn voorwaarden na”, zei meester Manuel Huygaerts. Vonnis op 11 juni.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio