Marvel bevestigt: er komt een nieuwe langspeelfilm met een moslima als superheldin

Marvel bevestigt: er komt een nieuwe langspeelfilm met een moslima als superheldin

Foto: Marvel

Diversiteit troef bij Marvel. Na het succes van ‘Black Panther’ en ‘Infinity War’ willen ze nog maar eens bewijzen dat niet alleen blanke mannen superhelden kunnen zijn in blockbusters. Het productiehuis heeft dan ook officieel bevestigd dat ze denken aan een ‘Ms. Marvel’-film. De hoofdrol in die prent is weggelegd voor een vrouw, een moslima met Pakistaanse roots.

Het grote Belgische publiek kent Ms. Marvel nog niet, maar daar zal snel verandering in komen. In een interview met topman Kevin Feig raakte immers bekend dat het productiehuis inderdaad werkt aan een nieuwe film van één van hun superhelden: Ms. Marvel. Zo willen ze dat ook moslimmeisjes zich kunnen identificeren met een persoon onder de cape.

De moslima met Pakistaanse roots heeft sinds 2014 haar eigen stripverhalen, waarmee ze meteen de allereerste islamitische superheld werd in het Marvel spectrum. Kamala Khan (haar echte naam) ontdekt in de strips dat ze niet zomaar een Amerikaanse tiener is uit New Jersey, maar dat ze afstamt van aliens. En dat zorgt uiteraard voor heel wat stoere superkrachten. Zo kan ze bijvoorbeeld van gedaante veranderen en neemt ze uiteindelijke de gedaante van Carol Danvers aan.

Maar wie zal die rol vervullen in de toekomstige films? Daar wordt meteen druk over gespeculeerd. Vooral de naam van Priyanka Chopra valt geregeld, een Indische actrice die eerder al de stem van het personage insprak voor de animatiefilm ‘Ms. Marvel’. Al hopen anderen dat Marvel ook een islamitische Amerikaans-Pakistaanse actrice cast.

Gaaf dat Ms. Marvel ook een film wordt. Captain Marvel ook (maar die film speelt zich af in de jaren 90).

Een Pakistaans-Amerikaanse heldin die moslim is. I STAN.pic.twitter.com/JakQb8Urcs

— Ajuran (@speakrphone) May 14, 2018

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees