Rebecca (40) was woest op haar ex, en dus stak ze al voor de tweede keer zijn huis in brand

Rebecca B. trok naar de woning van haar ex in de Meesterstraat. Foto: bfs

Nieuwkerken-Waas / Sint-Niklaas -

De politie heeft een 40-jarige vrouw opgepakt die al voor de tweede keer het huis van haar ex-partner in de Meesterstraat in Nieuwkerken-Waas in brand had gestoken. Ze werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde.

De relatie tussen Rebecca B. en haar ex-partner is al jaren stormachtig. Ze verschenen beiden in het verleden al voor de correctionele rechter wegens opzettelijke slagen aan elkaar, maar kunnen elkaar ondanks heel wat politietussenkomsten niet loslaten. Een destructieve verhouding die op maandag 30 april opnieuw escaleerde. Rebecca B. trok naar de woning van haar ex in de Meesterstraat in Nieuwkerken-Waas, overgoot de voordeur met benzine en stak die in brand. De bewoners kregen het vuur gelukkig snel in de gaten en konden via een andere deur vluchten. De brandweer kon de brand daarna snel blussen waardoor de schade beperkt bleef tot rook- en roetschade. Dankzij intensief speurwerk van de politie van Sint-Niklaas kon Rebecca B. kort daarna al ingerekend worden. Ze bekende de feiten en werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van brandstichting in een bewoond pand. Feiten waar ze zich niet voor de eerste keer schuldig aan maakte. Ook in november van 2013 had ze al geprobeerd om het huis van haar ex in brand te steken. Toen had ze brandende lucifers in de brievenbus van zijn deur gestoken. Door de aanwezigheid van een spuitbus kon het vuur zich snel verspreiden. Een buurman merkte de brand op en kon uiteindelijk erger voorkomen. “Ik was boos omdat mijn ex-partner op Facebook het kind dat we samen hebben, niet erkende”, gaf ze tijdens haar proces in de correctionele rechtbank van Dendermonde als uitleg. “Ik ging helemaal door het lint.”

Rebecca B. kwam er toen vanaf met een opschorting van straf. Voorwaarde was wel dat ze zich psychiatrisch liet behandelen en hulp ging zoeken voor haar alcoholprobleem.

Na de nieuwe feiten van brandstichting werd ze meteen overgebracht naar de gevangenis. “Ze verscheen op vrijdag 4 mei voor de raadkamer in Dendermonde”, zegt woordvoerster Sarah Demeyer van het parket Oost-Vlaanderen. “Die heeft haar aanhouding bevestigd.”

Ook een man die op de hoogte zou geweest zijn van het plan van Rebecca B. en haar een vals alibi had verschaft, werd door de politie opgepakt. “Hij werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter”, aldus het parket.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees