Geen Frituur Bertrand meer op KVK

Kortrijk -

Ze waren deel van het decor geworden in het Guldensporenstadion, maar na 43 jaar neemt Frituur Bertrand er afscheid. “Het werd te veel”, zegt dochter Heidi.

Een paar jaar geleden had Bertrand Coussens - een KVK-fan in hart en nieren - nog schrik dat hij geen frieten meer zou mogen bakken op de Veekaa omdat er concurrentie op komst was. Uiteindelijk kwam daar niets van in huis. Toen hij eind mei 2016 stierf, deed zijn vrouw verder op KVK, bijgestaan door dochter Heidi en haar zoon. Daar komt nu een einde aan.

“Indertijd wou papa ook al de keuze maken tussen de kermis en KV Kortrijk, waar hij iedere thuismatch aanwezig was”, zegt Heidi Coussens. “Ik weet niet wat hij vandaag met ons zou hebben gekozen. We hebben nog geprobeerd om KV Kortrijk erbij te nemen, maar het werd echt te veel. We kiezen voor onze activiteiten op de kermis. Ondertussen is onze moeder toch ook al 74 jaar.”

Bertrand en KV Kortrijk, dat was 43 jaar lang een goed huwelijk. Met het einde van het seizoen in zicht kon voorzitter Joseph Allijns niets anders dan de familie Coussens uitwuiven op de grasmat. Coussens is ook de spreekbuis van de foorkramers in Kortrijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio