Hulpdiensten redden drie drenkelingen uit zee

Hulpdiensten redden drie drenkelingen uit zee

De Mariposa spelde uiteindelijk aan het op strand. Foto: jve

Knokke-Heist -

Drie mensen zijn maandagmorgen uit het water gehaald nadat hun zeiljacht in de problemen kwam. Dat gebeurde in de baai van Heist, ongeveer een kilometer in zee. “De drie lagen in het water toen ze gered werden”, zegt Réjane Gyssens van het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum.

De drie waren maandag voor de kust aan het zeilen met hun zeilboot Mariposa. Maar in de baai van Heist kwamen ze op een gegeven moment in de ondiepte terecht. De kiel brak af en ze raakten in de problemen. Hun noodoproep kwam rechtstreeks bij het MRCC terecht. “We kwamen rechtstreeks met hen in contact”, zegt kapitein Gyssens. “De toestand bleek hoogdringend.”

De Seaking werd samen met de Straffe Hendrik, één van de reddingsboten van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst, opgetrommeld om hen te helpen. Toen ze arriveerden, lagen de drie al in het water.

Aangespoeld

“Twee van hen werden met de helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Zij waren licht onderkoeld”, aldus Gyssens. “De derde persoon hing aan de spreekstoel, aan het voorste gedeelte van de boot. Hij werd door de Straffe Hendrik aan boord genomen.”

De brandweer van Knokke-Heist werd nog opgetrommeld om het losgekomen materiaal van de boot op te pikken. Zo vormde dat geen gevaar voor andere schepen.

Het zeiljacht zelf spoelde even later op het strand aan. De politie kwam ter plaatse om dat verder te inspecteren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio