Vrouwenvoetbal Superleague - Isabelle IlianoAA Gent

“Nog altijd de beste ploeg in deze play-offs”

Gent / Genk -

AA Gent blijft de beste ploeg in de play-offs. De Buffalo's wonnen op de vijfde speeldag met 0-1 bij Racing Genk en voeren samen met kampioen Sporting Anderlecht, met 12 punten op 15, het klassement van de play-offs aan.

“We hadden het in de eerste helft moeilijk”, aldus de 21-jarige, in Zele woonachtige linksachter Isabelle Iliano van AA Gent. “De Limburgers dwongen licht veldoverwicht af, maar konden dit niet in een doelpunt omzetten. Wij pakten met een betere tweede helft uit, waarbij we ons zeer efficiënt toonden. Vijf minuten voor het einde scoorde Mariam Abdulai Toloba de winnende treffer uit één van onze schaarse kansen. We trekken aanstaande vrijdag op de slotdag naar Standard Luik, waar we een vijfde maal in zes matchen hopen te winnen. We zijn nu al zeker van de tweede plaats in de eindrangschikking, waarmee we deze campagne toch met een goed gevoel kunnen afsluiten.”

“Ik was een tweetal weken buiten strijd wegens een lichte knieblessure, maar stond de voorbije zes wedstrijden opnieuw in de ploeg. Het is een druk seizoen geweest, waarin we jammer genoeg net niet de finale van de Beker van België haalden. De manier waarop we de halve finale tegen Racing Genk verloren, zindert nog altijd na. Het pleit voor onze mentale weerbaarheid dat we na die mentale opdoffer overeind zijn geklauterd.”

“Ik ben binnenkort aan examens toe. Ik doorloop het derde jaar Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Gentse universiteit. Ik heb tot nu toe nog geen enkel vak naar een volgend jaar moeten meenemen en hoop ook nu ook op een positief resultaat.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio