voetbal Eindronde stijgen 2de provinciale KSCE MARIAKERKE promoveert naar HOOGSTE PROVINCIALE REEKS

Coach Frederik Van Ruymbeke: “Ongelooflijk, één jaar geleden vierden we nog de titel in derde provinciale”

Coach Frederik Van Ruymbeke: “Ongelooflijk, één jaar geleden vierden we nog de titel in derde provinciale”

Frederik Van Ruymbeke. Foto: NDM

Gent -

Extase, ongeloof maar vooral dolle vreugde: zondagmiddag beukte Mariakerke totaal onverwacht de poort naar eerste provinciale helemaal open en schrijft zo meteen clubgeschiedenis: “Het dringt nog niet echt door”, bekent coach Frederik Van Ruymbeke.

“Hier moeten we vooral enorm van genieten, wat een prestatie”, zo was coach Van Ruymbeke na een rustige nacht zijn rustige zelve. “Dit had niemand een maand geleden verwacht. Maar na een wisselvallig parcours tijdens deze competitie hebben we net op tijd onze topvorm gevonden. Op de belangrijke momenten hebben we toch telkens onze doelstellingen kunnen realiseren.”

Nadat Mariakerke in extremis een ticket voor de eindronde bemachtigde, stond het zondag zowaar voor de match van de waarheid, oog in oog met oude bekende Zomergem. “In de competitie hadden we al tweemaal gelijk gespeeld. Ook zondag waren de teams elkaar waard: voor rust was het echt een heel open partij, waarbij de twee doelmannen zich konden onderscheiden. Zij kwamen ook heel sterk uit de kleedkamer, maar nadien namen we de partij in handen. Zo konden we het verschil maken.”

“Op basis van de tweede helft kunnen we die 4-1 zege zeker rechtvaardigen”, aldus Van Ruymbeke die volgend seizoen met KSCE aan de slag mag in de hoogste provinciale reeks.

“Het zal moeten blijken of we klaar zijn voor eerste provinciale. Een jaar terug vierden we nog de titel in derde provinciale. Ook nu zullen we ons inzake organisatie en voetbal moeten aanpassen.”

Toch klinkt de succescoach van Mariakerke heel zelfzeker. “Dit is een enorme uitdaging voor de hele vereniging. We hebben natuurlijk wel wat jongens in onze rangen die al op een hoger niveau hebben gevoetbald. Op de belangrijke momenten zag je toch dat vooral zij telkens weer op de afspraak waren.”

Spelersgroep rond

“In eerste provinciale kijken we zeker uit naar de derby met de buren van Drongen”, zo stipt Van Ruymbeke aan.

“Daarnaast krijgen we nog heel wat leuke affiches”, stelt de coach tevreden vast.

“De spelersgroep is sowieso rond, er komt niemand meer bij. We hebben alle vertrouwen in deze kern, alsook in de nieuwkomers die we al aantrokken.” Ondertussen is het evenwel in de eerste plaats genieten geblazen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio