Celebs

Moeder neemt mogelijk plaats in

Vader van Meghan Markle komt niet naar huwelijk na schandaal met foto’s, paleis reageert op nieuws

Vader van Meghan Markle komt niet naar huwelijk na schandaal met foto’s, paleis reageert op nieuws

Foto: AFP

Thomas Markle Sr., de vader van prins Harry’s aanstaande echtgenote Meghan, zal zijn dochter komende zaterdag dan toch niet voor het altaar leiden. Een beslissing die hij volgens glamourwebsite TMZ.com nam na een rel rond geënsceneerde foto’s. Mogelijk zal Meghans moeder, Doria Ragland, nu de plaats van haar vader innemen.

Eerst niet. En dan weer wel. De laatste weken was het niet helemaal duidelijk of vader Thomas Markle Sr. al dan niet aanwezig zou zijn op de royal wedding. Maar nu bevestigt hij aan de showbizzwebsite TMZ dat hij er zaterdag dan toch niet bij zal zijn in Londen.

Zijn beslissing komt er na de rel rond een geënsceneerde fotoreeks, waarop te zien is hoe hij zich voorbereidt op het huwelijk van zijn dochter. Volgens The Mail on Sunday zou hij daarvoor tot 100.000 pond gekregen hebben.

“Dwaas en overdreven”

Tegenover TMZ geeft Markle Sr. nu toe dat de foto’s “dwaas en overdreven” zijn. Al deed hij die fotosessie naar eigen zeggen niet omwille van het geld. Toch heeft hij nu spijt van die beslissing.

Daarbovenop zou hij zes dagen geleden een hartaanval gekregen hebben. Daar is hij intussen van hersteld. Hij was dus in principe fit genoeg om het huwelijk bij te wonen. Maar dat gaat dus niet meer door, omdat hij “zijn dochter en de koninklijke familie niet in verlegenheid wil brengen”.

Zijn gezondheidsproblemen zouden ook te maken hebben met zijn oudste dochter, Samantha, die bijzonder kritisch is voor haar halfzus Meghan. “Ik neem valium, zeker wanneer ik iets hoor over mijn oudste dochter”, zei vader Markle aan TMZ. Hij voegde er ook aan toe dat hij misschien snel terug naar het ziekenhuis moet.

Paleis reageert

Kensington Palace heeft intussen gereageerd op het nieuws. “Dit is een zeer persoonlijk moment voor mevrouw Markle, en dat enkele dagen voor het huwelijk. Zijzelf en prins Harry vragen opnieuw om begrip en respect tegenover meneer Markle in deze moeilijke situatie”, klinkt het.

Volgens de Britse openbare omroep BBC is de aanstaande bruid bezorgd over de toestand van haar vader en hoopt ze nog dat hij er zaterdag bij zal zijn. Het was de bedoeling dat Thomas Markle zijn dochter naar het altaar zou begeleiden. Kensington Palace is volgens de Britse media intussen op zoek naar een andere oplossing. Mogelijk zal Doria Ragland, de 61-jarige moeder van Meghan, nu de plaats van Thomas innemen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees