Gentse na maanden in Zuid-Amerikaanse cel opnieuw thuis: “Het was verschrikkelijk”

Gent -

De 20-jarige Gentse Joyce Van Poucke is sinds maandag terug thuis nadat ze enkele maanden in een Zuid-Amerikaanse cel had doorbracht voor drugssmokkel. “Ze werd onder druk gezet door haar ex om de drugs te smokkelen”, zegt haar moeder. “Na bijna vier maanden in de hel kan ze eindelijk aan haar nieuwe leven beginnen.”

Het was een blij weerzien voor het hele gezin Van Poucke, gisteren iets na 13 uur. Dochter Joyce(foto, 20) is terug thuis. Sinds eind januari zat ze in een cel in het Zuid-Amerikaanse Frans-Guyana, waar ze veroordeeld was voor drugssmokkel.

“Joyce is in de val gelokt. Ze was met haar lief naar ginder gereisd en daar door hem voor de keuze gesteld: de reis betalen of voor hem drugs smokkelen naar ons land. Ze verstopte cocaïne in haar bh, maar op de luchthaven werd ze opgepakt. Ze kreeg twee jaar cel.”

Het leven in die cel was verschrikkelijk, zegt de mama. “Ze kreeg er bijna geen eten, het was er vuil en de kakkerlakken kropen overal. Joyce overleefde dankzij de zorg van een medegevangene die haar als een dochter beschouwde.”

Joyce Van Poucke kwam vrij na druk van Buitenlandse Zaken en door haar goede gedrag in de gevangenis. Ze hoopt nu in België alles achter zich te kunnen laten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees