N-VA stelt als eerste in fusiestad volledige lijst voor

De kandidaten van N-VA allemaal samen. Tussen de oudste en de jongste zit 55 jaar verschil. Op de foto zijn er vier die ontbreken waaronder de jongste Celien Tant op nummer 20. Foto: jdv

Deinze / Nevele -

De N-VA van Deinze en Nevele stelde gisteravond als eerste partij in de fusiestad de volledige lijst voor van 35 vrouwen en mannen waarmee ze naar de verkiezingen trekt. “Het is een lijst die prominente plaatsen biedt aan nieuwe kandidaten en jeugd.”

De top tien bestaat uit zes Deinzenaren en vier Nevelenaren. Dat zijn Sabine Vermeulen, Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid in Deinze, Jan Pauwels (Nevele), Bart Vermaercke (Astene), gemeenteraadslid Matthias Neirynck (Grammene), Karlien De Paepe (Nevele), Chantal Verleye (Deinze), gemeenteraadslid Sylvie Claeys (Deinze), Kristof De Schryver (Nevele), gemeenteraadslid Ronny Vermeulen (Deinze) en Anny De Roo (Nevele).

“Ook het duwersduo is evenwichtig samengesteld en wordt gevormd door de Deinse huisarts en gemeenteraadslid Paul Soetaert en Nevelenaar Willy Planckaert. Het is een ploeg die erop uit trekt om echt naar de inwoners te luisteren en die een dwarsdoorsnede van de stad vormt, van ondernemer tot leraar, van dokter tot huisvrouw, van postbode tot verkoopster, gepensioneerde, student, wielrenner en werkzoekende tot parlementslid”, zegt Sabine Vermeulen.

Kwantumsprong

“Tussen onze oudste en jongste kandidaat zit er 55 jaar verschil. Geert Decaluwe, onze peetvader, is 74 en werkt nog altijd als huisarts. Célien Tant is 19 jaar en studeert voor vroedvrouw. Alle kandidaten, zoals Kurt Naert, Raymond Haerens, Peter Broeren, Patricia Rotsaert, Charlotte Noë en anderen zijn experten op een of meer inhoudelijke thema's. Wie de volgende zes jaar van de kiezer de eer krijgt om te mogen besturen, moet zich afvragen hoe de nieuwe fusiestad een kwantumsprong kan maken voor de volgende decennia. Het zou gewoon gezond zijn dat N-VA als grootste Vlaamse partij ook lokaal mee bestuurt, met frisse ideeën en een nieuwe wind.”

De volledige lijst

1 SABINE VERMEULEN Deinze
2 JAN PAUWELS Nevele
3 BART VERMAERCKE Deinze
4 MATTHIAS NEIRYNCK Deinze
5 KARLIEN DE PAEPE Nevele
6 CHANTAL VERLEYE Deinze
7 SYLVIE CLAEYS Deinze
8 KRISTOF DE SCHRYVER Nevele
9 RONNY VERMEULEN Deinze
10 ANNY DE ROO Nevele
11 AELON MESSIAEN Deinze
12 HUGO SCHAECK Nevele
13 CARL DE WALE Nevele
14 AMBER VERLEYEN Deinze
15 RAYMOND HAERENS Deinze
16 ANJA MARTENS Nevele
17 KURT NAERT Deinze
18 JAN VANDER MIJNSBRUGGE Deinze
19 PETER BROEREN Deinze
20 CELIEN TANT Deinze
21 ARIANE MALFAIT Deinze
22 PATRICIA ROTSAERT Nevele
23 MATTHIAS DE GRAEVE Deinze
24 ANN DE WEIRDT Deinze
25 CHARLOTTE NOË Deinze
26 NAOMI BAERT Deinze
27 DIRK DE SAEDELEER Deinze
28 CORY GHYSELINCK Deinze
29 SANDRA PILLAIN Deinze
30 ELS COPPENS Deinze
31 WILLY GRAVEEL Nevele
32 EVA THERSSEN Deinze
33 GEERT DECALUWE Deinze
34 WILLY PLANCKAERT Nevele
35 PAUL SOETAERT Deinze

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio