Schot gelost, portefeuilles en gsm's buitgemaakt, maar overvallers zijn spoorloos

Gewapende overvallers lossen schot tijdens illegaal pokertornooi

Gewapende overvallers lossen schot tijdens illegaal pokertornooi

In die hoekhuis werd op de eerste verdieping gepokerd. Foto: atb

Aarschot -

Vijf onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag een groep pokeraars overvallen in een rijhuis aan het station van Aarschot. Er is een schot gelost. Een aanwezige raakte lichtgewond. Buit: portefeuilles en gsm's.

De federale gerechtelijke politie van Leuven onderzoekt een zwaar geval van agressie in het illegale gokmilieu. Zondagnacht omstreeks 2.30 uur zijn (wellicht) vijf mannen een woning aan het station van Aarschot binnengevallen. Daar was een illegaal pokertornooi aan de gang.

“Minstens twee van de betrokkenen hadden een wapen op zak”, aldus persmagistrate Sarah Callewaert van het Leuvense parket. “Op een bepaald moment is er dan een schot gelost, waarbij een aanwezige lichtgewond raakte. Hoe dat precies gebeurd is, wordt nog onderzocht.”De overvallers zijn aan de haal gegaan met portefeuilles en gsm's van de aanwezigen. Op het moment van de feiten zouden er 20 tot 25 personen aanwezig zijn geweest in de ruimte op de gelijkvloerse verdieping, die met gordijnen wordt afgeschermd van de buitenwereld.Dat daar zaakjes gebeurden die het licht niet verdragen, lijkt buiten kijf te staan. “Heel wat van de deelnemers aan het tornooi waren al vertrokken nog voor de politie ter plaatse was”, aldus Callewaert. Ondanks de inzet van verschillende politiepatrouilles kon niemand van de overvallers geïdentificeerd worden.

In opdracht van het parket werd een onderzoeksrechter gevorderd voor een gerechtelijk onderzoek. Het lab, de wapendeskundige en de wetsarts gingen voor de vaststellingen ter plaatse. Tot in de vroege ochtend waren verschillende teams druk in de weer met het sporenonderzoek. Na de vaststellingen werd de gelijkvloerse verdieping van het hoekhuis verzegeld.

Lippen op mekaar

Buren houden angstvallig de lippen stijf op elkaar. Vragen over wat er zich zondagnacht heeft afgespeeld, worden afgewimpeld. Enkelen weten dat de ‘kaartavonden’ in de sjiek ingerichte ruimte al een poos bezig waren. “Geregeld gingen daar mannen binnen en buiten. Sommigen konden niet zwijgen over hun pokerspelletjes. Dan mag je er ook niet van versteld staan dat er op een dag iets ernstigs gebeurt...”

Tijdens illegale pokertornooien worden vaak erg hoge bedragen ingezet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees