Gemeentelijke Basisschool Zulte loopt voor het goede doel

Gemeentelijke Basisschool Zulte loopt voor het goede doel

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Op woensdag 16 mei worden de loopschoenen aangetrokken in de gemeenteschool van Zulte. Op die dag wordt de jaarlijkse sponsorloop en koffiestop georganiseerd. Alle kinderen van de gemeentelijke basisschool lopen op die dag een aantal plaatselijke rondjes en laten zich hiervoor sponsoren door (groot)ouders, vrienden en sympathisanten. De opbrengst van deze sponsorloop wordt gedoneerd aan ‘De Brugge’, een plaatselijke vzw die zich inzet voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

De gemeentelijke basisschool van Zulte houdt op woensdagvoormiddag 16 mei, volgens jaarlijkse traditie,  zijn sponsorloop. De leerlingen van het eerste tot zesde leerjaar hebben zich laten sponsoren.  Naast de gesponsorde rondjes is er ook een koffiestop.  Supporters kunnen gezellig samen genieten van koffie of thee en ondertussen de sportievelingen aanmoedigen.

Net als vorig jaar kozen de organisatoren  bewust voor VZW de Brugge uit Zulte als goed doel.  De opbrengst van de sponsorloop en de koffiestop zullen integraal overhandigd worden aan voorzitster Kristien Van Gyseghem.

Vzw De Brugge

Kristien Van Gyseghem: ‘Vzw De Brugge wenst mensen te helpen die uit de boot vallen met allerlei hulp. Daaronder verstaan wij oudere mensen met een klein pensioen, zieke mensen, éénoudergezinnen waarvan de alleenstaande moeder of alleenstaande vader werkt maar het toch moeilijk hebben om het einde van de maand financieel te ronden. Maar ook mensen van wie de wedde of  uitkering amper hoger is dan een leefloon, maar toch kosten voor bijv. kinderopvang, vervoer, school, enz... maandelijks dienen betaald te krijgen. Omdat deze groep mensen uit de regio Zulte - Machelen - Olsene dreigen in de armoede terecht te komen probeert Vzw De Brugge te helpen waar mogelijk met onder meer het maandelijks aanbieden van een gevarieerd samengesteld voedselpakket op de derde donderdag van de maand. Zo kunnen 'onze mensen' de laatste week iets gemakkelijker “overbruggen”.’

Vzw De Brugge spreekt de sociale sector van Groot-Zulte aan: dokters, thuisverpleegsters, apothekers, scholen… om mensen die dreigen in armoede terecht te komen door te sturen of hen toch op zijn minst de doelstelling van Vzw De Brugge kenbaar te maken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio