Patiënten massaal op consult bij dokter van de laatste hoop voordat hij morgen geschorst wordt

Patiënten massaal op consult bij Bilzerse dokter van de laatste hoop voordat hij morgen geschorst wordt. Video: TVL

Bilzen -

De omstreden dokter Duchateau in Bilzen sluit vanaf morgen zijn praktijk voor 4 maanden. Hij liep een schorsing op. De wachtzaal zit als sinds vanmorgen vol, met radeloze patiënten, die nog snel op consultatie gaan voor hun medicatievoorschrift. De dokter zelf wil niet meewerken, uit angst dat hij definitief zijn praktijk moet sluiten. De patiënten zijn woedend. Zij nemen het op voor de dokter en willen wel hun verhaal vertellen.

Van overal komen de patienten van dokter Duchateau. Maar vanaf morgen wordt hij geschorst. Hij kreeg het gerecht op zijn dak toen de vriend van zijn dochter dood werd aangetroffen in de praktijk en na de dood van een baby van zeven maanden.


Zijn patienten zijn ten einde raad en nemen het voor de man op. "Zo erg vind ik dat, vooral voor mensen die kanker hebben", aldus Georges Cuypers. "Die man heeft al zoveel voor de mensen gedaan", valt Domenikus Hendrix bij. "Als ik hem niet gevonden had, dan liep ik niet meer. Dan zat ik in een rolstoel", zegt Sonja Hendrickx nog. 


Ook Barry Cosemans, die lijdt aan de ziekte van Lyme en behandeld wordt door Duchateau, snapt de schorsing niet. 
"Ik vind dat elke dokter in ons land het recht heeft zijn eigen behandelmethode te kiezen, vanuit zijn eigen visies."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio