3e editie van Zeveren Slunse

3e editie van Zeveren Slunse

Foto: LEZ

Deinze - In de komende twee weekends organiseert feestcomité Nie GeZeverd de derde editie van Zeveren Slunse. Het stadsbestuur van Deinze heeft de Zeverenaars getrakteerd op tientallen kubieke meters zand en zo wordt Zeveren omgetoverd tot Zeveren Plage. Welk weer het ook wordt, Zeveren beleeft eigen beachfestival.

Van vrijdag 18 mei tot maandag 21 mei 2018 organiseert het “Feestcomité nie geZeverd!” al hun derde editie van Zeveren Slunse. De twee vorige edities groeiden uit tot een waar succes. “Dit jaar werken we met een thema beach of beter gezegd plage. Zeveren wordt 4 dagen omgetoverd tot Zeveren-Plage,” zegt voorzitter Ive Steyaert.

Op vrijdag 18 mei om 18.30 u. wordt Zeveren Slunse geopend met een tractoren-optocht.

Op zaterdag 19 mei staan de jaarlijkse loopwedstrijd en de concerten van De scoelbend de mama’s en de papa’s en Bruges Swan Patrol geprogrammeerd. Bruges Swan Patrol werd in 2017 gebombardeerd tot de origineelste coverband van Brugge. Op diezelfde dag gooit ’t Schooltje van Zeveren zijn deuren open. Vanaf 14 uur zijn alle kinderen van Deinze  en omstreken er welkom. Terwijl de (groot)ouders aan de bar kunnen genieten van een heerlijke cocktail, kunnen kinderen deelnemen aan talrijke activiteiten: meevaren in een zandboot, spetteren in waterpretland, zagen & vijzen in de kartonstand, de zoektocht naar de ijsjesdief en het springen op blote voeten over de golfbreker. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Op zondagnamiddag 20 mei geeft volleybalclub Cosmos Wontergem een (beach)volleybalinitiatie op het kerkplein. Daarna is het de beurt aan Florence Demarey, zij geeft bier- en wijnyoga. Na “het bewegen”, is het tijd voor een kwis voor jong en oud. De rockers van de Deinse coverband The Ric-Will’s sluiten in café Sportwereld de zondag af met een concert.

De maandag (21 mei) wordt de traditionele familiedag. ’s Middag opent het kermisrestaurant van VBS Zeveren hun deuren in het VIBLO. Vervolgens is er de volkspelennamiddag (met randanimatie) in en rond de tent. Nieuw dit jaar is dat een hijskraan iedereen de kans biedt gratis te genieten van het Zeveren’s panorama. ’s Avond kan er gezellig nagekaart tijdens de Après Plage in Café De Reisduif.

Op zaterdag 26 mei ruilen het zand, de tent en de kermiskramen plaats voor de standjes van de rommelmarkt. ’s Avond staat de traditionele ringbolling voorzien.

Op zondag 27 mei is er tijd voor een streep cultuur. In de kerk staat om 10.30 u. het concert van het Deins koor Cantabile met als gast het kerkkoor van Zeveren, geprogrammeerd.

Op maandagnamiddag 28 mei sluiten de gepensioneerden de  kermis af met de traditionele brood- en koffietafel in zaal Te Lande.

Verkeer

Het kerkplein van Zeveren is parkeervrij  van woensdag 16 mei tot woensdag 23 mei voor het plaatsen en afbreken van de twee stadstenten en de kermiskramen.

Op zaterdagnamiddag 19 mei is er een loopwedstrijd.  Van Leeuwstraat tot aan de Wierookstraat is het verkeersvrij en mag er ook niet geparkeerd worden van 14.30 tot 18 u. In Meulengeleide, de Kouterstraat tot aan Schave en het deel van de Processiestraat van het kruispunt Kaprijkelos tot aan de Leeuwstraat zijn verkeers- en parkeervrij van 15 tot 18 u. De Kerkstraat is onbereikbaar tussen 15 en 18 u.

Op tweede pinksterdag maandag 21 mei wordt het deel van de Leeuwstraat tussen Vinktstraat en Sint-Amandusstraat parkeer- en verkeersvrij gemaakt van 14 tot 19 u voor de hijskraan, van waarop een panoramazicht boven Zeveren mogelijk is.

Op zaterdag 26 mei is er rommelmarkt in Zeveren. Van 7 u tot 18 u worden de volgende straten daarvoor parkeer- en verkeersvrij gemaakt:  de Sint-Amandusstraat, de Leeuwstraat tot aan huisnummer 31 maar het stuk tussen het kruispunt met de Kouterstraat tot aan huisnummer 31 wordt enkel parkeervrij gemaakt en het deel van de Leeuwstraat tot aan de Vinkststraat. Op dat ogenbli is de Kerkstraat dus onbereikbaar.

Voor de ringbolling op zaterdag 26 mei wordt de Sint-Amandusstraat parkeer- en verkeersvrij gemaakt van 18 tot 23 u.

De Tractorenoptocht op vrijdag 18 mei start om 18.30 u en volgt het parcours: Kerkplein - Leeuwstraat - Processiestraat - Te Lande - Izegemstraat - Blekerij linkerkant - Izegemtraat (richting voetbalplein) - voetbalplein Zeveren Sportief (draaien) - Izegemstraat (richting Blekerij) - Blekerij rechterkant (kant speelplein) - Izegemstraat - Te Lande - Processiestraat - Leeuwstraat en terug naar het Kerkplein.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio