Seks & Relaties

Seksleven in het slop? Koppel lanceert de 'dertig dagen seks'-challenge

Seksleven in het slop? Koppel lanceert de 'dertig dagen seks'-challenge
Een koppel heeft op sociale netwerksite Reddit een lijst gedeeld met dertig sexy uitdagingen waarmee ze hun seksleven nieuw leven in willen blazen. Daarvoor gunnen de twee zichzelf een maand tijd. Uitstellen mag, maar niet te lang en beide partners mogen twee keer hun veto stellen. Een goed idee? Seksuoloog Wim Slabbinck geeft zijn advies.

De '30 dagen seks'- challenge van het paar, dat hun identiteit geheimhoudt, is tot stand gekomen op basis van leuke en sexy ideetjes die ze sprokkelden op het internet. De twee hebben de regels van hun uitdaging goed afgebakend. Zo kan elke partner voor de start nog elk twee uitdagingen wijzigen die ze zelf hebben gekozen. Eens de challenge begonnen is, wordt er niets meer aangepast. Beide wederhelften krijgen ook twee 'vetodagen', waarbij ze kunnen opteren om gewoon te vrijen zonder meer. Een extra uitdaging bijvoegen? Dat kan, mits akkoord van beide partijen. Hebben ze een dag gemist, dan wordt het project met een dag verlengd. Het koppel zegt er wel bij dat het niet de bedoeling is om de challenge langer dan veertig dagen te laten duren. Op hun lijst staan onder meer een vluggertje, seks in de douche, samen erotische literatuur lezen, sensuele massages geven en seks zonder penetratie. 

Sexy boost

Het doel van de lijst, die koppels onder meer aanmoedigt om samen naar porno te kijken, een erotische massage te geven, in de douche te vrijen, speeltjes te introduceren, samen een seksshop te bezoeken en te focussen op orale stimulatie in plaats van penetratie? Uit je comfortzone treden en zo je seksleven een boost geven.

Veel verschillen

Seksuoloog Wim Slabbinck, onder meer bekend uit ‘Blind Getrouwd’, vindt het geen slecht idee als koppels zich voornemen om wat vaker te vrijen. “Als je vaker vrijt, zal je ook meer zin krijgen in seks.  Een lijst kan dus zeker effect hebben. Maar ik krijg er de kriebels van omdat het dertig dagen moét zijn”, zegt hij. Slabbinck vindt het karakter van de uitdaging een tikkeltje dwangmatig en merkt op dat er tussen individuen heel wat verschillen zijn wat verlangens betreft. “Die verschillen moet je van elkaar kunnen aanvaarden. In de praktijk komt het vaak voor dat de een meer zin heeft dan de ander. Of zo’n standaard lijst helpt voor alle koppels? Neen dus, wegens die verschillen. Maar als beide partners een vrij hoog libido hebben, dan kan het zeker verfrissend zijn.”

DIY-lijst

Als koppels er een lijst willen bijhalen, raadt de seksuoloog aan om er zelf een samen te stellen. “Ga eens op zoek naar wat allemaal kan. Welke suggesties botsen niet op weerstand? Overloop de ideeën en geef ze punten op een schaal van 1 tot 10. De leukste neem je op in jullie eigen seksalfabet. Begin voorzichtig, met de dingen die je ziet zitten. Het heeft geen zin om meteen ver uit je comfortzone te treden. Het is leuk om die zaken die jullie beiden ok vinden om uit te proberen neer te schrijven op papiertjes en die dan op te bergen in een soort ‘verlangdoosje’. Als jullie beiden zin hebben in een sexperiment, kun je eruit kiezen en krijg je een verrassingseffect”, klinkt het. Slabbinck geeft nog een goede raad voor wie doucheseks opneemt in de to-dolijst: “Water combineert niet goed met ons lichaamseigen vocht en kan de ervaring onprettig maken. Gebruik daarom altijd glijmiddel in de douche of het bad.”

Bekijk hier de volledige Reddit-lijst van het experimentele koppel.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees