Jong Zulte voor het eerst in zijn bestaan naar 1e provinciale

Jong Zulte voor het eerst in zijn bestaan naar 1e provinciale

Foto: www.jongzulte.be

Zulte - Zondag 13 mei 2018, de dag waarop Jong Zulte geschiedenis kon schrijven door voor het eerst de promotie af te dwingen naar 1ste provinciale. Na de overwinning vorig donderdag tegen Burst op het veld van Bambrugge, ontvingen de Zultenaars in de halve finale Sinaai, een ploeg in vorm, want met een 4-0 overwinning tegen Munkzwalm en een 1-4 overwinning in Geraardsbergen konden ze hun ambities niet meer wegsteken. De technische staf van Jong Zulte had zijn huiswerk goed gemaakt en was klaar voor de strijd. Winst betekende, door het verdwijnen van De Pinte in eerste provinciale, de promotie naar eerste.

Jong Zulte begon het best aan de wedstrijd en nam het heft in handen. Sinaai van hun kant probeerde het met een snelle omschakeling met lange crossballen waar Siebe Van Damme een meester in bleek. Na 19 minuten verstuurde Van Damme zo een lange lel, Maxime verkeek er zich op en kon de bal niet genoeg deviëren richting Jaron, Jacobs zat er goed tussen en kon de bal naast Jaron in doel duwen, 0-1 op de 19de minuut.

Jong Zulte moest even bekomen maar nam al snel het initiatief weer over, Bjorn was tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Eerst kon hij net niet bij een voorzet van Simon en enkele minuten later ging zijn poging net over na voorzet van Lieven. Tien minuten voor rust speelde Vandesompele te kort terug op zijn doelman, Bjorn zat er goed tussen, omspeelde de keeper en kon de gelijkmaker tegen de netten duwen, 1-1 op de 34ste minuut.

Jong Zulte rook bloed en bleef doordrukken. Net voor rust speelde Bram de bal knap binnendoor naar Simon. Alleen op weg naar doel werd hij onderuit gehaald door Durinck die de rode kaart onder de neus kreeg. De vrije trap werd knap gered door doelman Jacobs. Rusten met een 1-1 en met 11 tegen 10.

Jong Zulte kwam een beetje nonchalant uit de kleedkamer. Na vier minuten maakten ze een domme fout net voor de 16 meter. De bal werd knap getrapt, Jaron zat er bij maar kon de bal enkel tegen de paal deviëren. De bal springt terug in het spel en De Ryck is er als de kippen bij om de 1-2 tegen de netten te duwen, 1-2 op de 49ste minuut.

Het duurde tot de 55ste minuut eer Jong Zulte zich terug in de wedstrijd knokte. Net voor het uur kon de bedrijvige Jens de bal voor doel brengen, Bjorn verlengde tot bij Lieven. Die behield het overzicht en legde goed terug tot bij Simon die de bal in het dak van het doel binnen knalde, 2-2 op de 59ste minuut.

Jong Zulte nam terug de wedstrijd in handen, Sinaai dat met zijn tienen hoopte op een bal die goed valt, werd meer en meer achteruit geduwd. In de 66ste minuut dacht captain Lieven "wat die Van Damme kan, da kan ik ook". Hij verstuurde een knappe lange bal. Bram was net voor de keeper en kon de bal simpel in doel laten lopen, 3-2 op de 66ste minuut.

Sinaai had niet meer de kracht om iets terug te doen en het was wachten tot Jong Zulte de wedstrijd volledig dood maakte. Een kwartier voor tijd verstuurde Lieven een voorzet, die werd verlengd, Bram pikte die op aan de achterlijn, kwam eventjes naar binnen en krulde de bal dan knap in de verste winkelhaak, 4-2 op de 76ste minuut en wedstrijd gespeeld.

Jong Zulte controleerde de wedstrijd en speelde de bal volwassen rond. Het was nog enkel wachten op het verlossende fluitsignaal. Om 16.50 u is het dan zover, match gedaan en het feest kon los barsten. Jong Zulte voor het eerst in hun bestaan naar 1ste provinciale.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio