Kampioen Maaseik haalt met Keith Pupart ervaren Est in huis

Kampioen Maaseik haalt met Keith Pupart ervaren Est in huis
Maaseik -

Landskampioen Noliko Maaseik heeft zijn selectie versterkt met de Est Keith Pupart. Dat maakte de volleybalclub bekend.

De 33-jarige Pupart is een receptie/hoek-speler “van vele oorlogen en met een hele brok ervaring”, stellen de Limburgers. Van 2004 tot 2009 was hij een vaste waarde in het team Audentes/Selver Tallinn dat in die periode zowel de Estse als de Baltische Liga domineerde. Daarna trok hij naar Frankrijk, voor vier jaar bij Rennes (beker en supercup) en twee jaar bij Sète. De voorbije twee seizoenen speelde hij bij Cuprum Lubin in de Poolse PlusLiga.

Pupart werd in Estland in 2004 uitgeroepen tot beste jongere, en in 2012 tot speler van het jaar. “Hij maakte uiteraard geruime tijd deel uit van de Estse nationale selectie en had nog een basisstek toen Estland in 2016 verrassend de European League won”, legt Maaseik verder uit.

“Maaseik heeft het volste vertrouwen in de toekomst van de talentrijke maar nog piepjonge Belgische beloftes die zopas werden binnengehaald. Tegelijk kiest de topclub die op drie fronten wil scoren, ook voor de broodnodige stabiliteit en ervaring van een al wat kalende Keith Pupart. Met zijn uitstraling neemt Keith veel druk weg bij zijn jongere ploegmaats, zonder hun verdere ontwikkeling en opmars af te blokken”, besluit de club, die eind april Roeselare onttroonde als kampioen en een vijftiende landstitel veroverde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen