Vers happen aan de Boudewijnlaan

Kelly en Ann van Hap. Foto: kma

Zandhoven - In de vroegere groente- en fruitwinkel aan de Boudewijnlaan 96a in Pulle opende maandag broodjeszaak Hap de deuren. Kelly Clays (37) en Ann Van Dijck (31) willen zich onderscheiden met hun verse slaatjes.

In het pand - geprangd tussen slager en bakker - lag vroeger het vers fruit van ’t Appeltje te blozen. Kelly Clays en Ann Van Dijck zetten die traditie van versheid verder, want ze maken al hun slaatjes zelf, van krabsla over aardappelsla tot kip-curry.

Hap is een toffe naam voor een broodjeszaak. “Homemade zit er wat in, vandaar onze keuze voor het drieletterwoord”, vertelt Kelly, die afkomstig is van Oelegem maar al een tijd in Zandhoven woont. Haar man is zaakvoerder van restaurant Il Forno.

Kelly gaf het pand een make-over met frisse toetsen van muntkleur. De vroegere winkelruimte is ietsje groter geworden, zodat er ook een tafel kan staan. “We concentreren ons op broodjes en salades, maar hebben ook enkele snacks zoals hamburgers en cheeseburgers. We willen ook een goeie levertoer aan bedrijven uitbouwen.”

Terwijl het binnen geurt naar versgebakken spek, springen al heel wat mensen binnen voor een broodje of strooibriefje met de openingsuren. Kelly is de zaakvoerder. Ann, afkomstig uit Massenhoven, is de mama van een kindje dat bij het dochtertje van Kelly in de klas zit. “Ik zocht iemand om hier te komen werken en mijn man suggereerde Ann. Dolblij was ik toen ze ‘ja’ antwoordde”, lacht Kelly.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio