Gent Festival van Vlaanderen maakt van Floraliënhal een concertzaal

Sioen, Neve en Brossé brengen vredeshymne nu ook in Gent

Sioen, Neve en Brossé brengen vredeshymne nu ook in Gent

Frederik Sioen, Hanne Roos, Dirk Brossé en Jef Neve: van New York naar Gent. Foto: if

Gent - Distortion, A Hymn to Liberty, de vredeshymne die het Gentse trio Dirk Brossé, Frederik Sioen en Jef Neve maakten ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, en waarmee ze al concerteerden voor de Verenigde Naties in New York, Brussel en Dusseldorf, zal ook te horen zijn tijdens de 61ste editie van Gent Festival van Vlaanderen. Die heeft dit jaar plaats van zaterdag 15 september en duurt drie weken tot en met zaterdag 6 oktober. De ticketverkoop start vandaag. Gent Festival van Vlaanderen trekt tijdens deze 61ste editie ook vijf keer naar de Floraliënhal die omgevormd wordt tot een concertzaal.

Met ook nog voorstellingen door het Muziektheater Lod en het Collegium Vocale Gent (De Blinden van Maeterlinck), Requiem pour L, van Les Ballets C de la B van Alain Platel, is de inbreng van Gentse artiesten overigens ook dit jaar heel duidelijk merkbaar.

Veerle Simoens, die vier edities geleden voor het eerst als artistiek programmator meewerkte aan Gent Festival van Vlaanderen, en nu zowel zakelijk als artistiek directeur van het festival is, kondigde dinsdag tijdens de persconferentie in de Sint-Pietersabdij een 'bombardement aan grote namen' aan voor de 61ste editie.

Dat geldt alvast al meteen voor het openingsconcert op maandag 17 september. Dan brengt de 74-jarige Nederlandse dirigent Ton Koopman in de Sint-Baafskathedraal met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir de Hohe Messe van Bach.

OdeGand vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 september, Parklife op zondag 23 september.

De ticketverkoop voor Gent Festival Van Vlaanderen start vandaag. De volledige programmatie is terug te vinden op de site van Gent Festival van Vlaanderen.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio