FOTO. Vier klassen winnen Jeugdboekenmaand

Zelzate -

Vier klassen werden dinsdagvoormiddag uitgenodigd als winnaars van de Jeugdboekenmaand. De Reigers 4A, De Krekel 5, Sint-Laurens-West 6 en Sint-Laurens-Centrum 4A wonnen het spel met als thema ‘Eureka - wetenschap en techniek’, waaraan in totaal 41 klassen aan deelnamen. Het spel werd georganiseerd door de bibliotheek, in samenwerking met de cultuurraad en het gemeentebestuur.

Klokslag tien uur werden de vier klassen opgewacht door burgemeester Frank Bruggeman en schepen voor cultuur Kristof Stevelinck. Voorzitter Erik Raveel, secretaris Vivien De Baets en penningmeester Beatrice De Caluwé vertegenwoordigden de cultuurraad en het personeel met bibliothecaris Steven Tanghe mochten uiteraard niet ontbreken.

Klas 5 van gemeenteschool De Krekel was winnaar omdat iedereen happy werd bij hun Feel Good Robots. De Reigers, klas 4A, werden gelauwerd omdat zijn de kleurrijkste robots maakten. Klas 6 van Sint-Laurens-West werd dan weer gevierd opdat zij het mees aantal punten behaalde in het Bibster spel en klas 4A Sint-Laurens-centrum won omdat zij de allerhoogste Kapla toren, ter hoogte van 2,55 meter bouwden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio