Broers veroordeeld voor jarenlange belaging wijkagent

Broers veroordeeld voor jarenlange belaging wijkagent

De rechter achtte de tenlasteleggingen tegen de twee broers deels bewezen. Foto: atb

Kortenberg -

Twee broers zijn in de Leuvense strafrechtbank in eerste aanleg veroordeeld tot drie maanden cel en 600 euro boete voor de jarenlange belaging van een wijkagent.

Al jaren schreeuwen de broers A. moord en brand over wat zij de incorrecte houding van de Kortenbergse politie noemen. Naar eigen zeggen worden ze geviseerd, in het bijzonder door een van de wijkagenten. De waslijst aan beschuldigingen tegen de agent is lang, maar volgens de rechter verliezen beide mannen ook wel eens hun zelfbeheersing. Zo acht de strafrechter het bewezen dat Abdullah (41) uit Tervuren en Emin (33) uit Mechelen zich in de periode van begin 2014 tot 9 augustus 2016 schuldig maakten aan belaging van de wijkagent door hem herhaaldelijk te filmen en geregeld de confrontatie aan te gaan met de vaststeller. Een waslijst van mails en klachten zijn hiervan het bewijs. Een hele rist andere klachten werden wegens een gebrek aan bewijs niet weerhouden, zoals de kwaadwillige schriftelijke en lasterlijke aangifte bij de politiewaakhond Comité P en het uiten van doodsbedreigingen door Abdullah.

Wel is Abdullah bijkomend veroordeeld tot drie maanden cel en 600 euro boete voor een duw aan een collega-agent van politiezone Leuven tijdens een controle in Leuven ruim twee jaar geleden. Ook heeft de man toen volgens de rechtbank de agent gesmaad door hem in het publiek te beschuldigen van het toebrengen van slagen. Dat de zaak al heel lang aansleept, bewijzen enkele artikelen in de media. In Het Nieuwsblad verscheen in 2007 al een rubriek waarin de mannen hun onvrede over het optreden van de wijkagent niet onder stoelen of banken steken. De burgerlijke partij krijgt in eerste aanleg 1.250 euro schadevergoeding. De broers hebben 30 dagen om tegen deze beslissing in beroep te gaan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio