Politie start onderzoek naar man die tieners van fiets trekt

Politie start onderzoek naar man die tieners van fiets trekt

Archiefbeeld. Foto: Shutterstock

Ichtegem -

De politie is een onderzoek gestart na een of meerdere pogingen tot diefstal en slagen en verwondingen op jonge fietsers. Een van de slachtoffers, een meisje van zestien, diende al een klacht in.

Het zijn de ouders van de slachtoffers die op sociale media aan de alarmbel trokken. De eerste feiten deden zich zondagavond voor. C.M. (16) uit Ichtegem reed rond 18.45 uur in het weggetje tussen de Melkerijstraat en de Vossebeekstraat, toen er plots een man haar van de fiets duwde.

“Hij probeerde mijn gsm en sleutels af te nemen, maar het is hem niet gelukt”, getuigt het meisje op Facebook. De man wandelde vervolgens weg. “Ik durfde niets terug te doen of te roepen, want ik dacht dat hij mij zou slaan of dat het nog erger zou worden”. C.M. belde meteen haar ouders. Ze liep een hoofdwonde en schaafwond aan de knie op door de valpartij. Maandag dienden ze klacht in in het politiekantoor.

De getuigenis van C.M. klinkt opmerkelijk gelijkaardig aan dat van de mama van C.P. (14) die maandagavond hetzelfde overkwam. “Mijn zoon is rond 17 uur van zijn fiets getrokken in de Kasteeldreef tussen de Moerdijkstraat en de Oostendesteenweg. Toen hij van school kwam, werd hij gevolgd door een lichtgrijze wagen, klein model. Die reed hem voorbij in de Moerdijkstraat en sloeg af in de dreef. Halfweg de dreef stond de wagen stil”, staat er te lezen.

Toen C.P. voorbij fietste, deed de bestuurder plots zijn deur open en trok hij C.P. van zijn fiets. “Hij vroeg om mee te komen, maar mijn zoon kon zich losmaken en wegrijden”, vertelt de mama nog, die ook nog een beknopte beschrijving van de verdachte meegaf. “De persoon had een licht getaande huidskleur, donker haar en donkere ogen. Hij was zwaar gebouwd en tussen de dertig en veertig jaar oud. Hij had een zwarte T-shirt met witte letters aan en een korte donkere broek”, klinkt het.

De politie is een onderzoek gestart. “Het klopt dat de 101 van deze twee feiten melding heeft binnengekregen”, zegt Annemie Wittesaele, woordvoerder van de lokale politie Kouter. “Voor het eerste incident werd een klacht ingediend. Op basis daarvan is een onderzoek lopende. Van het tweede incident werd eveneens aangeraden om klacht in te dienen, maar dat is vooralsnog nog niet gebeurd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees