Cel- en werkstraffen voor wietkwekende familie

Cel- en werkstraffen voor wietkwekende familie

Vijf mannen, onder wie enkele vaders en zonen, kregen cel- en werkstraffen voor hun betrokkenheid. Foto: atb

Leuven / Aarschot -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft celstraffen uitgesproken voor het runnen van cannabisplantages in familieverband.

Na een tip van de ex van C.G. (55) uit Gelrode, viel de politie op 11 april 2016 binnen in een huis en loods aan de Holsbeeksesteenweg in Gelrode. Op de eerste verdieping en in de achtergelegen loods werden delen van een cannabisplantage gevonden. Navraag bij buren leerde de politie dat enkele veroordeelden de dagen voordien hadden schoongemaakt en enkele spullen opgeruimd. In augustus 2015 waren de veroordeelden naar eigen zeggen begonnen met de kweek die 24.000 euro opleverde.

Tijdens het onderzoek gingen de speurders ook langs bij een man in Rillaar, waar eveneens een cannabisplantage werd opgerold. Het ging over 105 plantenbakken en de restanten van geoogste wiet. Op zolder stond een plantage van 120 planten en een droogkast. De man gaf de feiten toe en zei al begonnen te zijn met de kweek in januari 2015.

W.D.(64) uit Scherpenheuvel, de spil van de wietteelt, werd veroordeeld tot 2 jaar cel en 6.000 euro boete, C.G. die zijn woning ter beschikking stelde, één jaar cel en 6.000 euro boete. Dat was ook de straf voor R.G.(63) uit Rillaar. Twee jongemannen kregen werkstraffen voor hun hand- en spandiensten bij de wietkweek- en verkoop. De rechter verklaarde 64.000 euro winsten verbeurd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio