Oeps! Hele straat moet worden opengebroken nadat beton in riolering spoelt

Door een menselijke fout liep er tijdens bouwwerken beton in de riolering. De brandweer probeerde het goedje nog op te ruimen. Foto: dji

Oostende -

De Kaaistraat moet noodgedwongen worden opengebroken nadat er bij bouwwerken beton in de riolering was terechtgekomen. De brandweer probeerde het goedje nog weg te spoelen, maar dat lukte niet meer. De straat moet nieuwe rioleringen krijgen.

Het incident gebeurde al op 10 mei, maar pas nu zijn de gevolgen duidelijk. Door een onoplettendheid bij bouwwerkzaamheden is er donderdag beton terechtgekomen in de openbare riolering in de Kaaistraat tussen de Groentemarkt en de Ooststraat. De hulpdiensten werden meteen op de hoogte gebracht. De politie sloot de straat een tijd af, Faris kwam ter plaatse om te voorkomen dat er water in de kelders van de huizen liep, en de brandweer probeerde nog het beton weg te spoelen.

“Maar dat lukte niet meer. Het beton was al te hard”, reageert burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A). De menselijke fout heeft grote gevolgen. De riolering in de Kaaistraat moet over een honderdtal meter weer uitgebroken en vernieuwd worden. “Vervelend, maar de situatie is wat ze is, jammer genoeg”, zegt Vande Lanotte.

Om de herstellingswerkzaamheden vlot en veilig te laten verlopen, is de Kaaistraat tussen de Groentemarkt en de Ooststraat, kruispunt inbegrepen, sinds gisteren afgesloten voor het verkeer. Voor de bewoners zijn enkele tijdelijke maatregelen van kracht.

“Aan de bewoners van dit stuk in de Kaaistraat wordt gevraagd om het huisvuil- en pmd-zakken en papier en karton tijdens de werkzaamheden op de hoek van de straat te plaatsen, zodat het bereikbaar is voor de ophaalwagens. Dit kan op elke hoek met uitzondering van de hoek met de Ooststraat”, duidt Vande Lanotte.

Bewoners of eigenaars die een woning en/of garage hebben of huren, kunnen terecht bij het parkeerbedrijf Indigo voor een gratis minderhinderkaart. “Met deze kaart kan u gratis parkeren op het openbaar domein tijdens de werkzaamheden. Bij aanvraag moeten de identiteitskaart en een afschrift van het inschrijvingsbewijs van het voertuig op naam van de aanvrager getoond worden”, klinkt het.

De kostprijs voor de aanleg van nieuwe riolering is voor de aannemer van de bouwwerken. De werken moeten worden afgerond tegen het bouwverlof.

Nog een bouwwerf

Naast de onvoorziene heraanleg van een deel van de Kaaistraat zijn er deze maand nog werkzaamheden op een andere bouwwerf in de Kaaistraat. De firma Gedan breekt er berlinerwanden uit op het bouwperceel ter hoogte van huisnummers 26-32. De straat zal tot aan nummer 26 afgesloten worden op dinsdag 22 mei. (dji)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees