Bestuurster zocht op noodlottige avond oprit van E17

Vrouw krijgt straf met uitstel voor dodelijk ongeval op Europalaan

Vrouw krijgt straf met uitstel voor dodelijk ongeval op Europalaan

Bij de aanrijding kwam Emanuel Windels om het leven. Foto: svl

Gent / Zele / Gavere -

De politierechter heeft Elena S. veroordeeld tot drie maanden celstraf met uitstel voor een dodelijk ongeval in januari van 2016 op de Europalaan in Zele. De bestuurster botste er met de auto van Emanuel Windels, die de klap niet overleefde.

De aanrijding waarvoor Elena S. uit Gent terechtstond gebeurde op 29 januari van 2016 rond 20.45 uur. De vrouw reed met haar auto op de Europalaan in Zele en was op zoek naar de oprit van de E17 richting Gent. “Ze was bezig met de bewegwijzering en had dus geen oog voor het verkeer achter zich”, schetste de raadsman van de nabestaanden van Emanuel Windels (32) uit Gavere de omstandigheden van het ongeval. “De bestuurster voegde plots in van het rechter- naar het linkerrijvak, zonder de richtingaanwijzer te gebruiken. Daardoor kon Emanuel een botsing niet meer vermijden. De aanrijding gebeurde amper één seconde nadat de wagen van Elena S. op het linkervak was terechtgekomen.”

Een verhaal waarmee Kristien Mussche, de advocaat van Elena S., duidelijk niet akkoord kon gaan.

“Mijn cliënte reed 70 km per uur waar 90 km per uur was toegestaan. Haar auto was ook verlicht. Het klopt dat ze zocht naar de oprit. Toch voegde ze niet ineens naar links in: ze reed al een tijdje tussen de twee rijstroken.”

“Voorzienbare hindernis”

Drie verkeersexperten stelden vast dat het slachtoffer te snel reed, tussen de 100 en de 125 km per uur. “Als hij 90 per uur had gereden, dan kon het ongeval vermeden worden”, aldus Mussche. “De man had ook gedronken.” Volgens de verdediging was de auto van Elena S. een voorzienbare hindernis en werd niet bewezen dat zij in de fout ging.

De politierechter legde Elena S. maandag drie maanden celstraf met uitstel, negen maanden rijverbod waarvan vijf maanden met uitstel en een geldboete van 4.000 euro waarvan de helft met uitstel op.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio