Rijverbod en geldboete na crash met Porsche

Deerlijk / Ardooie -

Een 44-jarige bedrijfsleider uit Deerlijk kreeg gisteren een boete en een rijverbod voor een ongeval dat hij onder invloed veroorzaakte met zijn Porsche. “Maar of dat nu een Porsche of een geit was, dat maakt niet uit”, aldus de rechter.

Een rijverbod van één maand en een boete van 1.600 euro. Die straf krijgt P.V. (45) uit Deerlijk voor het ongeval dat hij in augustus vorig jaar langs de E403 in Ardooie veroorzaakte. De bedrijfsleider — en tevens een gepassioneerd rallypiloot — knalde toen met zijn Porsche tegen de middenberm. Zijn wagen werd door de klap weggeslingerd en belandde rechts in de grasberm. Hij verkeerde even in levensgevaar en lag volgens zijn advocaat een tijdje in coma.

Maar gisteren moest hij plaats nemen op de beklaagdenbank in de politierechtbank van Brugge. Hij veroorzaakte het ongeval namelijk onder invloed van alcohol. Uit de testen bleek dat hij 1,27 promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien reed hij volgens de deskundige aan een snelheid van 160 kilometer per uur over de snelweg.

Laatste vakantiedag

Volgens zijn advocaat gebeurde het ongeval tijdens de laatste dag van zijn vakantie. “Hij had de hele dag met de familie op het strand doorgebracht. Daar werd wel wat wijn gedronken. Maar 's avonds gingen ze nog eten en toen dronk hij niets meer. Hij begrijpt niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren. Aanvankelijk dacht hij dat er iets met zijn wagen was. Zo'n Porsche plakt normaal aan de grond, maar toch verloor hij de controle over het stuur. De deskundige toonde echter aan dat er niets mis wat met de wagen. Hij moet zich er dus bij neerleggen dat hij een fout maakte.”

Lijfstraf

De politierechter merkte fijntjes op dat het merk van de wagen er niet toe deed. “Of dat nu met een Porsche of met een geit gebeurt, maakt niet uit. Feit is dat hij te veel gedronken had. En dat was niet de eerste keer want in 2002 kreeg hij al eens vijftien dagen rijverbod voor rijden onder invloed. Maar hij was zwaargewond en heeft op die manier misschien al een lijfstraf ondergaan...” De rechter toonde zich relatief mild en veroordeelde de man tot een boete van 1.600 euro en een maand rijverbod.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio