Cafébaas die vrouwen filmde op toilet weer op vrije voeten

Cafébaas die vrouwen filmde op toilet weer op vrije voeten

Foto: rr/kvo

Waregem -

Christophe B. (53), voormalig zaakvoerder van café Bananas in Waregem, is vrijgelaten onder voorwaarden. B. zat de voorbije tweeënhalf maanden in de cel nadat hij zijn klanten jarenlang had gefilmd op het toilet. De slachtoffers reageren verbolgen op zijn vrijlating.

Zevenhonderd filmpjes en zesduizend kinderpornografische foto's werden gevonden op de computer van Christophe B. Jarenlang kon de zaakvoerder van café Bananas in de Olmstraat zijn gangetje gaan, tot hij tweeënhalf maanden geleden in de boeien werd geslagen. “Er werd nu besloten om hem te laten gaan onder voorwaarden en het parket ging niet in beroep”, zegt parketwoordvoerder Tom Janssens.

B. woont al jaren in het Villapark in Waregem en ook daar had hij camera's hangen. Zo filmde hij de vrijpartijen met zijn voormalige liefdes. Maar ook voor hij naar het Villapark verhuisde, was B. al bezig met het voyeurisme. De politie vond ook beelden vanop een voor hen onbekende, derde locatie. Nu blijkt dat die beelden gemaakt zijn in de vorige woonst van B., een appartement in het centrum van de stad. De beelden bewijzen dat B. al elf jaar lang onbezorgd vrouwen aan het filmen was.

Facebookprofiel verwijderd

Ook al loopt de cafébaas sinds dinsdag weer vrij rond, online is hij niet nergens meer te bespeuren. Zo is zijn Facebookprofiel verwijderd. “Meteen nadat B. was gearresteerd, rapporteerden tal van slachtoffers hem aan Facebook, waardoor het profiel uit de lucht werd gehaald”, klinkt het bij de slachtoffers. Op Google zijn de gegevens van het café aangepast, daar is te lezen dat café Bananas permanent gesloten is. De brouwer zoekt een andere uitbater.

Buurtverbod?

Of B. nu gewoon opnieuw door de straten van Waregem mag dwalen, is onduidelijk. Zijn voorwaarden werden niet gecommuniceerd. De slachtoffers zelf hebben het recht om via Slachtofferhulp te weten te komen of B. zich in hun omgeving mag begeven. Maar tot nu deed niemand dat, waardoor de meisjes in grote onzekerheid leven, zo laten ze weten. En in angst, om B. zomaar op straat of op café tegen te komen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees