Voetbal 3de amateurklasse

VK Ninove nog niet veilig

Gent -

Coup de théâtre in het Oost-Vlaamse voetbal. Ninove blijkt ondanks de winst in het barrageduel tegen Diest nu toch nog niet zeker van zijn plek in de derde amateurklasse. Als Luik de eindronde wint in tweede amateurklasse, degradeert VK toch nog naar 1ste provinciale. Ook Berlare, Moerbeke en Hamme-Zogge zakken bij dat noodlottige scenario.

In de derde amateurklasse degradeert FC Diest sowieso omdat er in de eerste amateurklasse drie ploegen van de Vlaamse Vleugel Voetbal Vlaanderen degraderen: SK Lierse dat werd teruggezet uit 1B, Berchem Sport en Patro Eisden Maasmechelen. VK Ninove won de bijkomende partij tegen FC Diest, maar kan nu dus toch nog degraderen als FC Luik de eindronde voor promotie naar de eerste amateurklasse wint. Dat komt omdat Luik lid is van de Waalse vleugel ACFF. Als zij stijgen, daalt er nog een bijkomende Vlaamse ploeg, in dat geval Vigor Wuitens Hamme.

Een eventuele degradatie van VK Ninove sorteert uiteraard ook effect in de provinciale reeksen, want dan zakken ook SK Berlare (eerste), FC Moerbeke (tweede) en VK Hamme-Zogge (derde). Vooral voor die twee laatste ploegen is dat zuur, omdat zij dachten een eindronde te spelen zonder inzet. Alle voorziene wedstrijden voor het komend weekend worden overigens wel gespeeld, omdat er eventueel nog allerlei klachten kunnen volgen (bijvoorbeeld over geschorste spelers).

De situatie in Oost-Vlaanderen was sowieso al speciaal, want JV De Pinte (2de plaats in eerste provinciale) en FC Sint-Gillis-Waas (degradant eerste provinciale) hebben voor volgend seizoen niet meer met een eerste ploeg ingeschreven. Voorde en Appelterre hebben een samengaan en naamswijziging beklonken en gaan verder onder het stamnummer van Appelterre. De fusie tussen SV Voorde en SV Zottegem zal normaal in orde komen. VC Vurste-Semmerzake fuseert met VC Gavere-Asper.

Bijkomende stijgers via de eindrondes zijn Jong Zulte en Excelsior Mariakerke (tweede), FC Lembeke, FC Sint-Laureins, WB Sint-Niklaas en Ertvelde United (derde), SK Kemzeke, VC Herzele-Ressegem, Excelsior Donk, ESA Bottelare, VK Tielrode, SK Lochristi B, Klauwaerts Bassevelde, VV Horebeke en SK Vinderhoute (vierde).

Er kunnen op ieder niveau nog maximaal twee bijkomende stijgers zijn indien HO Kalken en/of Eendracht Aalter via de interprovinciale eindronde naar de derde amateurklasse gaan. Die mogelijke bijkomende stijgers in tweede provinciale: eerst Sinaai, nadien VV Zomergem VV. In derde: eerst Sparta Moerbeke-Geraardsbergen, nadien SK Zingem. In vierde: eerst Vlierzele, nadien HO Kalken B.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio