17 mei is Internationale Dag tegen Holebifobie en transfobie

Finalist Mister Gay Belgium Bart Hesters ontmoet burgemeester onder regenboogvlag

Finalist Mister Gay Belgium Bart Hesters ontmoet burgemeester onder regenboogvlag

Foto: rudy tollenaere

Lochristi - Lochristinaar Bart Hesters, die jaren geleden al verkozen werd tot Mister Gent, en nu finalist is voor Mister Gay Belgium, kwam woensdagnamiddag naar het gemeentehuis van Lochristi. Bart kwam er de burgemeester bedanken omdat ook de gemeente Lochristi de regenboogvlag uithangt. Lochristi doet dat niet enkel aan het gemeentehuis in Dorp-West, waar twee vlaggen hangen, maar ook aan het Orphanimo!!gebouw in de Koning-Albertlaan, waar de jeugddienst gevestigd is.

Çavaria en de provinciale regenbooghuizen riepen de Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebifobie en transfobie (IDAHOT). In 99% van de gemeenten wappert de regenboogvlag in solidariteit met holebi’s en transgenders. Enkel Kraainem en Sint-Martens-Latem zouden niet meewerken. 

De regenboogvlag is het symbool waarmee de holebi- en transgenderbeweging actie voert. “De vlag dekt echter een veel grotere lading”, legt Jeroen Borghs van Cavaria,  uit. Samen met de regenbooghuizen in elke provincie en vormingsorganisatie KliQ bekijkt çavaria wat lokale besturen kunnen doen om tot een holebi- en transgendervriendelijk beleid te komen. “Dat kan gaan van het vermelden van de Holebifoon in het gemeenteblad en het verspreiden van ZiZo Magazine in de lokale bibliotheek tot het opnemen van een antidiscriminatieclausule in het gemeentelijk subsidiereglement en vormingen organiseren voor het lokale woonzorgcentrum, het gemeentepersoneel of de lokale scholen.”

Woonzorgcentrum

Bart Hesters legde aan burgemeester Deswaene (Open VLD) uit dat hij finalist is in de verkiezing van Mister Gay Belgium. "Mensen denken verkeerdelijk dat het gaat om een verkiezing zoals Miss België of zo, maar dat is niet het geval" aldus Bart, "elke finalist moet echt voor een project gaan." 

Bart Hesters koos er voor om tijdens de campagne aandacht te vragen voor het recht van bewoners van een zorgcentrum om ook daar voor hun geaardheid te kunnen uitkomen. Bart studeerde zorgkunde en werkte binnen zijn job in een zorgcentrum in Sint-Martens-Latem aan een traject van stervensbegeleiding.

Bart Hesters doet via deze weg nog eens een oproep om hem te helpen in zijn strijd voor de titel en voor hem te stemmen via deze link.

 

Bart Hesters  praatte  eerder al met Lochristi Blogt over zijn project. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio