“Britse economie is in menopauze”

“Britse economie is in menopauze”

Ben Broadbent (links). Foto: AFP

De Britse economie verkeert in de menopauze, verklaarde vicegouverneur van de Bank of England, Ben Broadbent. Hij doelde op het gebrek aan dynamisme, maar zijn vergelijking kreeg meteen veel kritiek. Broadbent excuseerde zich woensdag.

In een interview met de krant The Telegraph verklaarde de vicegouverneur dat de Britse economie zich in een kritieke toestand bevindt, ongezien sinds het Victoriaanse tijdperk in de jaren 1880, luidde het. Door onzekerheid rond de brexit is de groei stilgevallen en wordt er nog amper geproduceerd. “Dat komt overeen met de menopauze”, zei hij, “maar dan van toepassing op beide geslachten. Je bent voorbij je piek”.

Op sociale media barstte een storm van kritiek los over deze vergelijking. Critici vonden die “ongepast”, “seksistisch” en ongerechtvaardigd”.

Broadbent excuseerde zich intussen via een persbericht. Hij wordt genoemd als mogelijke opvolger voor gouverneur Mark Carney, die volgend jaar vertrekt bij de Bank of England. In het monetair comité van de bank -dat het rentebeleid bepaalt- zetelt slechts één vrouw. Ook hierover was er al kritiek.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees