Dossier aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen

Verborgen parels in Dessel

Wat typeert het Desselse Landschap? Inderdaad water. De gemeente heeft iets dat uniek is in Europa: drie kanalen die elkaar kruisen. Van op de Sas4-Toren heb je hier een prachtige kijk op. Maar je vindt er ook heel wat verborgen plekjes in de natuur.
Dossier aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen

Het Buntpad slingert langs de oevers van de Witte Nete, zandputten, waterplassen en stuifduinen én verras­send veel groen. En vooral: verrassend veel groen.

Wandeling de Zandloper neemt je mee op pad langs de gebieden waar wit zand werd ontgon­nen. De bloggers van www.dingenzoekers.be weten er onder­tussen alles van. Greetje (met dochter Mirtha) en Kristien (met dochter Lucie en vriendin Violet) maakten er een wedstrijdje van: ‘om ter leukste Instagramkiekjes in Dessel maken’. Als afsluiter mocht een heerlijke picknick met streekproevertjes niet ontbreken.

Nog een tip in Dessel: ga op CulTour in Dessel. Deze fietstocht leidt je langs diverse pleintjes, elk met hun eigen verhaal en openluchtkunstwerken. Honger en dorst gekregen van al dat moois? Onderweg passeer je leuke eet- en drinkplekjes: van authentieke schipperscafés tot toprestaurants.
www.dessel.be

Groen en vol afwisseling. Stil en knotsgek. Dat zijn de Kempen. Kom er herinneringen maken! Bootje varen of een avontuurlijk hindernissenparcours? De benen strekken of in bomen klimmen? Tot rust komen in de natuur, of cultuur opsnuiven? Het kan er allemaal. Ontdek hier wat de Kempen te bieden hebben.
 

Wil jij ook herinneringen maken in de Kempen?
Klik hier

Corrigeer