Dossier aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen

De verborgen schatten van Geel

Of er schatten verborgen liggen in Geel? Dat was de vraag die foodie Amylia van de blog cookameal.be en haar vriendin Liesbeth voorgeschoteld kregen. Ze trokken op schattenjacht én hebben enkele verborgen pareltjes ontdekt.
Dossier aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen

De Beeldentuin van Hugo Voeten
Een helikopterman van Panamarenko, een gotische truck van Wim Delvoye, beeld­houwwerken van de omstreden Duitse kunstenaar Arno Breker. Je vindt ze alle­maal in de Beeldentuin van Hugo Voeten. Al is de omschrijving tuin een understa­tement want het gaat om een park van 15 hectare, waar ruim 200 werken van meer dan 35 kunstenaars te pronken staan, tus­sen het groen. Je kan er wandelen langs waterpartijen, kuieren door ‘kamers’ om­zoomd door taxus of gewoon stilstaan bij de monumentale werken en sculpturen.

Van maart tot oktober te bezoeken met gids. Groepen op afspraak. Individueel elke eerste woensdag en zondag van de maand. Reserveren verplicht.
www.artcenter.hugovoeten.org

Lekker Geel
Zeuntbrood, Kempisch spek, Vliet­worst. Het zijn maar enkele van de culi­naire schatten die Geel te bieden heeft, ontdekte foodie Amylia. Fijnproevers worden er op hun wenken bediend, met tientallen streekproducten. Ideaal voor een picknick, of om ervan te genieten in de horecazaken van Geel. En natuur­lijk ook ideaal om iets lekkers mee te koken. Laat je inspireren op www.lekkergeel.be.

Nog een tip: combineer de lekkere streekproducten met een fietstocht, dankzij Fietsen met Smaak. De route van 45 km brengt je langs de bossen van Bel, de landduinen en ook Geel centrum. In drie horecazaken kan je de benen onder tafel schuiven voor telkens een ander gerecht.

Groen en vol afwisseling. Stil en knotsgek. Dat zijn de Kempen. Kom er herinneringen maken! Bootje varen of een avontuurlijk hindernissenparcours? De benen strekken of in bomen klimmen? Tot rust komen in de natuur, of cultuur opsnuiven? Het kan er allemaal. Ontdek hier wat de Kempen te bieden hebben.
 

Wil jij ook herinneringen maken in de Kempen?
Klik hier

Corrigeer