Dossier aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen

In Lier ligt kunst gewoon op straat

Thibault Christiaensen, frontman van de Equal Idiots en revelatie van De Slimste Mens ter Wereld viel bijna om van verbazing. “In Lier ligt kunst gewoon op straat,” stelde hij vast. Samen met Florien Ryckebosch, redactrice van JaniTV, trok hij op expeditie door de Pallieterstad, op zoek naar de straatkunst.
Dossier aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen

Je kan er niet naast kijken want het gaat om een tiental grote muurschilderingen, die op de één of andere manier verwijzen naar de Lierse cultuur. Bezieler van het project Lier Up is de street art kunstenaar Joachim, die samen met een aantal col­lega-graffitiwriters alles heeft ontworpen en uitgevoerd.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Samen met een stadsgids kan je (in groep) die kleurrijke muren ontdekken, tijdens een rondleiding van twee uur.

En altijd al eens zelf een muur willen pimpen? Dat kan ook! Kunstenaar Maxo begeleidt jou en je vrienden (minimum 8 personen) tijdens een originele workshop graffitispuiten. Na een korte inleiding kan je zelf aan de slag met de spuitbussen. De handschoenen en caps liggen ook klaar. Maak dus net als Thibault je eigen graffitikunst.

Meer info op www.visitlier.be/groepen

Groen en vol afwisseling. Stil en knotsgek. Dat zijn de Kempen. Kom er herinneringen maken! Bootje varen of een avontuurlijk hindernissenparcours? De benen strekken of in bomen klimmen? Tot rust komen in de natuur, of cultuur opsnuiven? Het kan er allemaal. Ontdek hier wat de Kempen te bieden hebben.
 

Wil jij ook herinneringen maken in de Kempen?
Klik hier

Corrigeer