Deinze hijst de regenboogvlag op Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Deinze hijst de regenboogvlag op Internationale Dag tegen  Homofobie en Transfobie

Foto: LEZ

Deinze - Net als voorgaande jaren neemt de stad Deinze op 17 mei deel aan de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. De regenboogvlag, het symbool van de holebibeweging, wordt op 17 mei opgehangen aan dienstencentrum Leiespiegel om aandacht te vragen voor de problemen waarmee holebi’s en transgenders worden geconfronteerd. Jeugdcentrum Brieljant zorgt voor extra aandacht met een filmavond en een aangepaste playlist.

Op 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Op die dag vraagt men extra aandacht voor de discriminatie van holebi’s (homo’s, lesbiennes en biseksuelen) en transgenders. Over heel de wereld worden er acties gevoerd om solidariteit te tonen met holebi’s en transgenders en beleidsmakers attent te maken op holebi- en transfobie.

Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, roept alle gemeenten op om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen als teken van solidariteit. Het stadsbestuur van Deinze geeft alvast gehoor aan deze oproep en toont aan dat de stad begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar.

Om deze problematiek en de thematiek van homofobie en transfobie op de kaart te zetten, hangt de stad Deinze op 17 mei de regenboogvlag uit aan dienstencentrum Leiespiegel. Ook Jeugdcentrum Brieljant doet mee aan deze actie. Donderdag 17 mei vanaf 20 u. toont Jeugdcentrum Brieljant de film ‘Mixed Kebab’ van Guy Lee Thys en wordt er gezorgd voor een aangepaste playlist met o.a. muziek van bekende holebi’s.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio