Vader staat terecht voor mishandeling driejarig dochtertje: “Om koude rillingen van te krijgen”

Vader staat terecht voor mishandeling driejarig dochtertje: “Om koude rillingen van te krijgen”

Themabeeld. Foto: Shutterstock.

Aalst -

Een vader uit Aalst staat terecht voor de mishandeling van zijn driejarig dochtertje. Hij zou het meisje onder meer geslagen hebben met een ijzeren staaf, haar haar uitgetrokken hebben en een handdoek in haar mond gepropt hebben.

De aantijgingen waarvoor Peter A. (42) zich gisteren moest verantwoorden in de correctionele rechtbank van Dendermonde zijn zwaar. Hij zou zijn dochtertje mishandeld hebben van bij haar geboorte in 2011 tot in augustus 2015. De zwaarste feiten vonden plaats toen het kind drie jaar was.

“Het meisje werd door haar vader onder meer geslagen met een ijzeren staaf en met zijn veiligheidsschoenen”, zei meester Annouk Segers, de advocate van de burgerlijke partij. “De vele blauwe plekken op haar benen waren daar het bewijs van. De opvoedingsstijl van Peter A. was onaanvaardbaar. Als de mensen vroegen hoe ze aan haar verwondingen kwam, moest ze zeggen dat ze gevallen was met haar fietsje. In zijn latere verklaringen bij de politie zou hij alles minimaliseren. De ‘rammelingen’ die zijn dochter kreeg, waren het gevolg van de spanningen rond haar eetgedrag, beweerde hij.”

Opgesloten in kelder

Peter A. zou het kind ook opgesloten hebben in de kelder, haar haren uitgetrokken hebben en een handdoek in haar mond gestoken hebben. “Om koude rillingen van te krijgen”, vond het openbaar ministerie. “Deze vader gebruikte buitensporig geweld op een onschuldig kind dat net bij hem bescherming zocht. Zoiets vraagt om een strenge bestraffing.”

De advocaat van Peter A. betwist de verantwoordelijkheid van zijn cliënt voor de verwondingen bij zijn dochter. De raadsman wijst een ex-partner, die het misbruik had gemeld aan de politie, aan als de schuldige. “Voor deze vrouw was de dochter van mijn cliënt te veel in het gezin. Wat zij vertelt over Peter A. zijn allemaal leugens. Er zijn geen objectieve vaststellingen dat mijn cliënt de slagen zou gegeven hebben aan zijn dochter.” De raadsman pleitte voor een werkstraf. Uitspraak op 6 juni.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees