SP.A wil meer blauw op en in de straat

Sint-Niklaas -

SPA. trekt met honderd dromen naar de verkiezingen. De hoofdthema's zijn duurzaamheid, economie, welzijn en sociaal beleid, veiligheid, levendige stad en democratie. Binnen duurzaamheid zitten onder meer de omvorming van het Heymanplein naar een groene ruimte en het opwaarderen van de noordelijke stationsomgeving.

“Maar we willen ook meer water in de stad brengen”, zegt lijsttrekker Christel Geerts. “Bij elk project moet bekeken worden hoe er water in geïntegreerd kan worden. Als inspiratie nemen we de waterpartij aan de Salons in de Stationsstraat. Verder willen we buiten de stad zo veel mogelijk grachten open houden.”

Behalve blauw in de straat wil de partij ook een speerpunt maken van meer blauw op straat. “Er is nu echt wel een tekort aan agenten, en ook de wijkwerking moet verder uitgebouwd worden.”

Andere opvallende dromen zijn onder meer een nieuw recyclagepark in Belsele, een schoolplicht voor kleuters vanaf drie jaar om schoolachterstand tegen te gaan, en een artistieke werkplaats in de Kristus Koningkerk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio