Basisschool Driessprong heeft goed nieuws voor sportclubs

Basisschool Driessprong heeft goed nieuws voor sportclubs

Vanaf augustus kunnen in de sportzaal van de school enkele sportclubs terecht. Foto: jdv

Deinze -

Het stadsbestuur sluit met de basisschool Driessprong langs de Gaversesteenweg een overeenkomst voor het gebruik van de polyvalente sportzaal van de school. Dit voor de vele tientallen sport- en recreatieclubs die Deinze rijk is.

De overeenkomst loopt vanaf 1 augustus.

“We sluiten deze overeenkomst af omdat we vaststellen dat er een groeiende noodzaak is aan extra overdekte sportruimte”, zegt schepen Norbert De Mey (Open VLD).

“Tal van sportclubs zijn vragende partij om voor hun trainingen extra uren ter beschikking te krijgen. De huidige stedelijke sportzalen zijn overbevraagd. Daarom sloten we vroeger al met bepaalde scholen zoals Sint-Hendriks, Sint-Theresia en het VTI een akkoord af om buiten de schooluren hun sportzalen ter beschikking te stellen voor diverse sportclubs. De zaal in het VTI is zelfs geschikt voor competitieve doeleinden.”

“Toen we hoorden dat de basisschool Driessprong in het kader van de projectoproep vanuit de Vlaamse regering eveneens zijn sportinfrastructuur naschools wenste open te stellen voor sportclubs, namen we direct contact op. Als de gemeenteraad het voorstel goedkeurt, dan kunnen weer enkele clubs vanaf 1 augustus in de sportzaal van Driessprong terecht”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

Ropeskipping

“We krijgen daarvoor een vaste gebruiksvergoeding van 8 euro per uur”, zegt directeur Gerrit De Paepe. “Op die manier kunnen we onze zaal buiten de schooluren nuttig maken. Nu reeds wordt ze gebruikt door een dansgroep maar ze is voldoende groot, ruim 200 vierkante meter, om ook andere sportclubs de nodige speeluren te bieden. Ik denk aan ropeskipping. Speciaal hebben we daarvoor vorige zomer nog een nieuwe sportvloer laten aanleggen. De zaal leent zich ook tot het spelen en trainen voor basket- en volleybal.”

“We beschikken zelfs over sanitaire ruimtes met douches. Een ander voordeel is dat sportclubs die van muziek gebruikmaken andere clubs tijdens de trainingen niet storen. In grote sporthallen is dat niet mogelijk. We zijn blij dat we als eerste basisschool op die manier ons steentje kunnen bijdragen om de sport in de stad verder te laten ontwikkelen en de sportclubs meer mogelijkheden te bieden.”

“We hebben alleen gevraagd aan de sportdienst en de stad om ons vanaf de maand juli van ieder jaar en bij de aanvang van een nieuw seizoen de gevraagde gebruiksuren over te maken. In ons reglement stippen we verder aan dat de sporters niet mogen parkeren op de speelplaats van de school. Ik denk dat de overeenkomst zowel voor de stad als de school een win-win situatie is.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio