Politie rukt drie keer uit... voor opblaasbare zak

Politie rukt drie keer uit... voor opblaasbare zak

De kabeldrijver is totaal onschadelijk. Foto: jve

Blankenberge / De Haan -

Op twee dagen tijd moest de politie aan de kust drie keer uitrukken voor een ‘drenkeling’ of een gevaarlijk object. Telkens bleek het te gaan om... een opblaasbare kabeldrijver.

In De Haan was het al eerder prijs en gisteren werd ook op het strand in Blankenberge zo'n knalrood object opgevist. De dingen zijn afkomstig van het schip voor de kust van Zeebrugge dat de 140 kilometer lange hoogspanningskabel legt tussen het Britse Richborough en Zeebrugge. De kabel moet stroomuitwisseling tussen het Verenigd Koninkrijk en België mogelijk maken. De crew werd er al attent op gemaakt dat kabeldrijvers keer op keer losraken en aanspoelen. Maar daar is volgens hen niet veel aan te doen.

“Sommige mensen zijn bang dat het ding chemische stoffen draagt, maar de drijvers zijn totaal ongevaarlijk”, reageert Philip Denoyette, woordvoerder van de politie. “Door de hevige stroming en de wind komen de kabeldrijvers los. De bemanning heeft ons laten weten dat ze gewoon de vuilnisbak in mogen.”

Ondertussen lanceerde de politie een waarschuwing via sociale media. Op die manier hoopt ze dat mensen bij het zien van zo'n zakken geen melding maken van een drenkeling. “Als je zo'n zak ziet, mag je ons gerust verwittigen. Dan laten we die ophalen door de technische dienst”, aldus Denoyette.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees