Ex-patiënt mag geen contact meer hebben met huisarts en kinesist na stalking

Ex-patiënt mag geen contact meer hebben met huisarts en kinesist na stalking

Foto: Belga

Izegem -

De Izegemnaar die twee vrouwen die hem vanuit hun beroep hielpen, jarenlang gestalkt heeft, is veroordeeld tot een celstraf van tien maanden met uitstel. Als hij zich niet houdt aan een contactverbod moet hij alsnog naar de cel.

Peter V. was verliefd geworden op zijn kinesiste en huisarts en zocht meer en meer contact. Uit jaloezie ging het van kwaad naar erger. Uiteindelijk zagen beide zorgverleners zich genoodzaakt om hem niet meer te behandelen. V. kon niet om met die afwijzing en begon de vrouwen op allerlei manieren lastig te vallen. Tot kort voor zijn proces passeerde hij veel langs de praktijken, stak briefjes in de bussen en uitte bedreigingen. “De beklaagde spreekt ook de kinderen aan, wat een onrechtstreekse bedreiging is. Het is zorgwekkend dat de beklaagde verklaart dat hij de slachtoffers schrik wil aanjagen omdat ze hem hebben gekwetst”, aldus de procureur.

De advocaat van de slachtoffers vroeg de beklaagde op te houden met de stalking. “U bent mensen die het altijd goed met u voorhadden serieus aan het kwetsen”, zei raadsman Jan Leysen. “Mijn cliënten hebben alles gedaan om u te helpen, maar krijgen nu stank voor dank. Het duurt nu al vier jaar en het moet stoppen.”

Schadevergoeding

De beklaagde vertelde dat hij niet begrijpt waarom de slachtoffers met hem braken. “Wegen scheidden nu eenmaal, dat is het leven. Je moet je neerleggen bij hun keuze”, reageerde de rechter.

De beklaagde beloofde daarop dat hij de slachtoffers niet meer zal lastigvallen. Als hij uit de gevangenis wil blijven, zal hij dat ook effectief moeten doen. Want de rechter legde hem naast psychologische begeleiding ook een contactverbod op met zijn gewezen huisarts en kinesiste en tegelijk ook met hun partners en kinderen. Aan de dokter moet V. een schadevergoeding van 675 euro betalen en aan de kinesiste een symbolische schadevergoeding van 1 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees