FOTO. VTI wint van Sint-Hendrik in spannende regatta

In het spoor van de beroemde roeiwedstrijd tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge werd gisteren op de Leie in het centrum van Deinze de vijftiende interscholenregatta betwist.

Na een spannende finale mochten de leerlingen en leerkrachten van het VTI juichen en de Wisselbeker Guido Andries in de hoogte steken. Ze haalden het nipt van het team van Sint-Hendrik, met in de kano ook hun leerkracht Stefanie Debeurme.

Aan deze editie nam ook een ploeg van de gemeenteraad deel, onder leiding van de Deinse burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en zijn Nevelse collega Johan Cornelis (CD&V). Opvallend was dat leden uit de oppositiepartijen zich eendrachtig met hun collega's uit de meerderheid de ziel uit het lijf roeiden. Al hoorden we hier en daar toch de opmerking dat bepaalde roeispanen weinig onder water zaten.

Coördinatoren Sofie Steyaert, Nina Vaernewyck en Efram Vansuypeene kregen de hulp van Johan Desmet, voorzitter van de Sportraad, vrijwilligers van de brandweer en een jury met gewezen topvolleyballer Chris De Fauw. Ze toonden zich tevreden dat het concept dat wijlen hun collega-leerkracht Guido Andries vijftien jaar geleden opstartte, alsmaar aan belangstelling wint. Belangrijk daarbij is het samenspel tussen de verschillende scholen en hun leerlingen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio