Kinderen De Ark maken samen met bv’s en burgemeester een parodie op Assepoester

Kinderen De Ark maken samen met bv’s en burgemeester een parodie op Assepoester

De leerlingen vonden het geweldig om radiopresentator Vincent Byloo en burgemeester Louis Tobback over de vloer te krijgen. Foto: jph

Leuven -

Wat een kort project van zes weken moest worden, duurde een half jaar. Het resultaat: een klepper van een luisterboek over ‘Assepoetser’, een allusie op het sprookje, geschreven door een groep hoogbegaafde leerlingen van basisschool De Ark uit Kessel-Lo.

“De leerlingen van de derde graad hebben alles zelf gedaan”, zegt Saskia Buyckx, de juf die het project begeleidde. “Sommigen hebben het verhaal geschreven, anderen hebben er mopjes in verwerkt en nog anderen stonden in voor de beelden. Het werd een modern, humoristisch en absurd verhaal, een parodie op Assepoester.”

Komieken

Woensdag hebben de leerlingen hun verhaal ingesproken in het Radiohuis in Leuven. Hiervoor strikten ze burgemeester Louis Tobback (SP.A) die het verhaal inleidde, de komieken Roel Steeno en Alex Agnew, en radiopresentator Vincent Byloo als verteller. “Het verhaal gaat over een disfunctioneel gezin. Ik vermoed dat de kinderen hebben geschreven over wat ze zelf meemaken”, grapt Byloo, wiens kinderen ook in De Ark naar school gaan.

Het verhaal zal op cd worden uitgebracht en wordt samen met een boekje verkocht in kinderboekhandel De Kleine Johannes in de Tiensestraat en stripwinkel Gobelijn in de Mechelsestraat. De opbrengst van de verkoop gaat naar mondiale projecten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio