Vrouw die bij tragisch ongeval werd gegrepen door trein, overlijdt exact 24 jaar en één dag na haar man

Vrouw die bij tragisch ongeval werd gegrepen door trein, overlijdt exact 24 jaar en één dag na haar man

Foto: ndz

Harelbeke / Deerlijk -

De vrouw die dinsdag om 17 uur is aangereden door een trein, is de 79-jarige Vera Brabants uit Deerlijk. Ze woonde in de Stationsstraat, vlakbij meubelzaak Gaverzicht, op amper 2,5 minuten rijden van de plaats van het ongeval.

Brabants knalde dinsdag tegen een trein ter hoogte van de overweg tussen de Steenbrugstraat en de Oudenaardsestraat in Harelbeke. Verblind door de zon merkte ze de slagboom niet op en reed ertegen. De slagboom werd omhoog geduwd en Brabants reed de sporen op. Daar kwam ze tot stilstand en werd ze met haar wagen weggekatapulteerd. Het parket bevestigt dat het om een tragisch ongeval gaat. “Er is geen aanwijzing dat het om een wanhoopsdaad zou gaan. Lichten en slagbomen zijn ook gecontroleerd en functioneerden normaal”, meldt het parket.

Schade

De sporen van het ongeval zijn nog niet gewist. Er liggen nog kleine brokstukken en de omheining die de sporen van de berm scheidt, is fors beschadigd. “Normaal gezien nemen brandweer of takeldiensten alle brokstukken mee”, zegt Thomas Baeken, woordvoerder bij Infrabel. “We sturen morgen (vandaag) een ploeg om de locatie te inspecteren. Het herstel van de omheining bekijken we, een timing daarvoor is nog niet bekend.”

Brabants was jarenlang samen met Luc Buysens. Hij overleed exact 24 jaar en één dag voor Vera, op 14 mei 1994.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees