Celie Dehaene duwt CD&V-lijst bij gemeenteraadsverkiezingen

Celie Dehaene duwt CD&V-lijst bij gemeenteraadsverkiezingen

Celie Verbeke en Peter Van Kemseke. Foto: ddl

Vilvoorde -

CD&V Vilvoorde pakt uit met een opvallende naam voor de gemeenteraadsverkiezingen. Celie Verbeek-Dehaene zat zelf tot 2001 in de gemeenteraad en duwt in oktober de CD&V-lijst.

Celie Verbeke is weduwe van oud-premier Jean-Luc Dehaene en moeder van Tom Dehaene, gedeputeerde in de provincie Vlaams-Brabant. Celie duwt bij de gemeenteraadsverkiezingen de lijst van CD&V Vilvoorde. Ze was 24 jaar politiek actief als gemeenteraadslid en hield zich onder meer bezig met Afvalbeleid en Sociale Huisvesting.

“Het is een bijzonder sterke ploeg, met meer vrouwen dan mannen op de lijst”, zegt ze. “Als moeder en grootmoeder kan ik dat enkel toejuichen. Het is bovendien een erg jonge ploeg.”

Celie zal zich onder meer buigen over de toegankelijkheid in de stad: “Voor minder mobiele mensen moeten voetpaden en oversteekplaatsen veilig toegankelijk zijn en in Vilvoorde zijn er nog veel pijnpunten.”

Lijsttrekker Peter Van Kemseke is blij met de toezegging van Celie: “Het is goed dat jonge politici kunnen terugvallen op mensen met ervaring, zoals onze gemeenteraadsleden en nu ook Celie. Zij en Jean-Luc drukten als gemeenteraadslid en als burgemeester al hun stempel op Vilvoorde.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio