De Wever en Rutten tonen geen begrip voor pensioenbetogers: “Een opgestoken middelvinger naar al wie werkt”

De Wever en Rutten tonen geen begrip voor pensioenbetogers: “Een opgestoken middelvinger naar al wie werkt”

Foto: blg

N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten vinden het vakbondsprotest tegen de pensioenhervorming “onbegrijpelijk”. Dat zeiden ze beiden tijdens een debat van technologiefederatie Agoria. “De pensioenhervorming is als de klimaatverandering: ze is onafwendbaar”, zei De Wever. “Een opgestoken middelvinger naar al wie werkt”, zei Rutten.

“Ik begrijp die actie niet”, zei De Wever. “Het overleg over de zware beroepen moet nog beginnen. Wie aan dat overleg begint met een staking, is niet goed bezig”, zei de N-VA-voorzitter.

“Het is niet door te staken dat we de pensioenen zullen betalen”, zei Rutten. Zij vindt dat de acties getuigen van een gebrek aan solidariteit met de jongere werkgevers.

“Besteld door regering”

CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft wel begrip voor de ongerustheid van veel mensen over de pensioenen. Om de pensioenen betaalbaar te houden, zorgt de regering voor hervormingen en voor meer middelen, aldus de CD&V-voorzitter.

SP.A-voorzitter John Crombez meent dat het de regering aan een visie ontbreekt. “Geef mensen meer keuzevrijheid. Laat ze zelf mee bepalen wanneer ze met pensioen gaan en doe dat op de loopbaan en niet op de leeftijd.”

Groen-voorzitter Meyrem Almaci meent dat de regering de betoging “zelf heeft besteld door voor zoveel onzekerheid te zorgen”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees